Melfjorden (Rødøy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Melfjorden
Melfjorden set fra Melfjellet, i nærheden af grænsen mellem kommunerne Rana og Rødøy
Melfjorden set fra Melfjellet, i nærheden af grænsen mellem kommunerne Rana og Rødøy
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 33 kilometer
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Melfjorden. (Se også artikler, som begynder med Melfjorden)

Melfjorden er en 33 kilometer lang fjord i Rødøy kommune i Nordland fylke i Norge. Den har indløb i vest mellem Storbjørnøya ved Rangsundøya i nord og holmen Vikingen i syd. Fjorden går østover mellem Rangsundøya og Tonnes i syd, og drejer mod sydøst på østsiden af Tonneshalvøya. Et lille stykke mod syd langs halvøen svinger Melfjorden østover igen, mens Sørfjorden går videre mod syd til Øresvika og Gjervalen.[1][2]

Videre østover i fjorden er der kun isolerede gårde på begge sider af fjorden. Ved Nordfjordneset går Nordfjorden nordover. Melfjorden fortsætter mod øst før den gradvis svinger mod sydøst igen. Denne indre del af fjorden har ingen bebyggelse og bratte fjordsider som stiger op til 500-700 meter. Inderst i fjorden ligger bygden Melfjordbotn, som har vejforbindelse mod øst til Rana.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Melfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Thorsnæs, Geir, red. (18. april 2016). "Melfjorden". Store norske leksikon (norsk). Kunnskapsforlaget. Hentet 23. juli 2019.
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi