Nordisk Kaffe-Kompagni

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

A/S Nordisk Kaffe-Kompagni var en dansk kaffegrossistvirksomhed og et kaffebrænderi, stiftet 1896 af Hans Chr. Jørgensen fra Beckett & Meyer og P. Carl Petersen, der fra 1908 var selskabets direktør og bestyrelsesformand.

Den stiftende aktiekapital var på 200.000 med en reservefond på 150.000 kr. Den årlige omsætning var i 1906 ca. 3 mio. kr. og samme år var der ca. 70 faste arbejdere og funktionærer og 50-80 periodiske kaffepillersker.

Det nystartede firma blev en af de første virksomheder, der lagde sit hovedsæde og lager i Københavns Frihavn, hvor pakhus og kontorbygning blev tegnet af arkitekt K.A. Ludvigsen, og det nye brænderi opført efter tegning af Valdemar H. Hammer. Firmaets bygninger på nuværende Gittervej, ved siden af Nordisk Fjers tidligere fabriksbygning, findes stadig, men er voldsomt ombyggede.

Direktion[redigér | rediger kildetekst]

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.