Oldedalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Oldedalen
Floen in Oldedalen, 2011 August.jpg
Udsigt mod Oldedalen med søen Floen i forgrunden.
Foto: Simo Räsänen
Overblik
Land Norge Norge
Kommune Stryn
Fylke Vestland
Oversigtskort

Oldedalen er en sydvendt dal og bygdesamfund inderst i Nordfjord, syd for Olden i Stryn kommune i Vestland fylke i Norge. Centralt i dalen er Oldevatnet og Oldenelven som løber gennem dalen og ud i Nordfjorden. Den er cirka 20 kilometer lang, omgivet af 1500-1800 meter høje fjelde på begge sider.[1] Dalen er en landbrugsbygd, men som også rummer mange turistrettede tiltag. Særlig kendt er turiststedet Briksdalsbreen. I Oldedalen ligger også Hansa Bryggeris tapperi for Olden brevann.

Udsigt over Oldedalen

Oldedalen er en frodig bygd med et godt grundlag for landbrug. Inderst i dalen ligger gårdene Gytri, Yri, Rustøen, Mykløen, Høgalmen, Myklebust, Melkevold, Briksdal, Åbrekk, Tungøen, Åberg og Kvamme.[1]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Store norske leksikon. "Olden" (norsk). Hentet 2013-10-03. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi