Oliver Riedel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Oliver Riedel
Oliver Riedel.jpg
Information
Pseudonym Ollie Rediger på Wikidata
Født 11. april 1971 (51 år)
Schwerin Rediger på Wikidata
Statsborger Tyskland Rediger på Wikidata
Børn 2
Sprog Tysk, engelsk, russisk, fransk og spansk
Genre Gothic metal, industrial metal, Neue Deutsche Härte med flere Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Komponist, bassist, lyriker Rediger på Wikidata
Medlem af Rammstein, The Inchtabokatables
Aktive år 1990-nu
Pladeselskab Motor Music, Republic Records, Universal Music Group
Associeret med Rammstein, The Inchtabokatables
Instrumenter
Basguitar, guitar Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Oliver Riedel, også Oliver "Ollie" Riedel (født 11. april 1971 i Schwerin, Tyskland, Oliver’s højde: 2 m)[1] er Komponist, musiker, lyriker, guitarist, bassist, bas, pyrotekniker og fyrværker i det tyske metal-band Rammstein.

Barndom[redigér | rediger kildetekst]

Oliver voksede op i Schwerin, som enebarn. Moderen fødte 3 år efter Oliver en søn, der døde af vand i hovedet kort tid efter fødslen. Oliver havde et godt forhold til begge sine forældre. Han forklarer dette med forskellen på ham og de øvrige af Rammsteins aldre. Som barn var Oliver ikke nogen præmie-elev, men han banede sig igennem skolen med sin mor. Oliver har altid været meget genert, især i hans teenage-år. Han fortæller i et interview, at mens hans venner dansede med piger på diskoteket, foretræk han at være hængende. Dog er han også bandets mest sky person, selvom Christian Lorenz også har generte sider, til forehold til Paul Landers og Richard Z. Kruspe. Oliver Riedel er eneste medlem, der har boet i Vestberlin.

Musikalsk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Som 15-årig startede Oliver Riedel til guitar, og senere hen som bas. I en alder af nitten, kom han med i punk-rock bandet, kaldt: The Inchtabokatables. Han fandt i 1994 sammen med Richard Z. Kruspe på guitar, Christoph Schneider på trommer. Oliver Riedel er bedst med fingerspil, både til bas og guitar, men i enkelte sange bruger han et plekter. Han fortæller i et interview, at han bedst kan lide de to første albums.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Oliver Riedel kan lide fotografi og sport, især skateboarding og surfing. Oliver Riedel har to børn, ene kaldt Emma, anden kaldt Sophie. Han er god på en computer og god styr på at bruge én. Oliver Riedel er bandets højeste medlem på 2,01 cm. Hans familie elsker den type musik Rammstein spiller.

  1. ^ https://web.archive.org/web/20110607095913/http://rammimages.com/who.html