Christian Lorenz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christian Lorenz

RammsteinFlake.jpg

27. januar 2013
Personlig information
Født 16. november 1966 (55 år) Rediger på Wikidata
Østberlin, Østtyskland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Rammstein,
Feeling B Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Keyboardspiller, komponist, musiker, lyriker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Berlin Rediger på Wikidata
Genre Neue Deutsche Härte Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian Lorenz (født 16. november 1966, i Berlin) og er også kaldet Flake og Doktor spiller keyboard i det tyske industrial-band Rammstein.

Liv før indtræden i Rammstein[redigér | rediger kildetekst]

Christian „Flake“ Lorenz

Som barn lærte Christian Lorenz at spille klaver. Hans forældre sendte ham på musikskole og købte selv et klaver til ham for 100 østtyske mark. Han synes dog ikke selv at han var særlig god til at spille på det. Han har en bror (Alexander Lorenz), der er 3 år ældre end ham.

Som teenager blev han vild med rockmusik. Det fik ham til at droppe klaverspillet og i stedet begyndte han at øve sig på at spille moderne musik. Det fandt han dog snart ud af at han heller ikke var særlig god til.

Som 16-årig begyndte han at arbejde som værktøjsmager.

Som 18-årig blev han indkaldt til militærtjeneste. Han nægtede dog at aftjene sin værnepligt. Hvorvidt han blev fritaget eller om han aftjente civil værnepligt vides ikke.

Som ung drømte han om at blive læge, men det krævede at han havde aftjent sin værnepligt. Efter noget tid opgav han at blive læge og blev musiker i stedet, deraf pseudonymet 'Doktor'.

Efter en tid med jazzmusik startede han som keyboardspiller i bandet Feeling B. Her mødte han Paul Landers, der ligeledes senere kom med i Rammstein.

Da Berlinmuren brød sammen og Øst- og Vesttyskland begyndte at blive genforenet, var Feeling B et af DDRs mest succesrige og indflydelsrige bands nogensinde.

Der er også udkommet en bog om bandet.

Liv i Rammstein[redigér | rediger kildetekst]

Da Rammstein blev dannet i 1989, men startede først i 1994 blev Christian Lorenz og Paul Landers tilbudt at være med i gruppen. Christian var i starten meget tøvende, bl.a. fordi han i de foregående 10 år havde spillet musik sammen med Paul Landers i gruppen Feeling B. Han trængte til en pause og havde ikke lyst til at starte i et nyt band, men blev dog overtalt til at gå med alligevel sammen med Paul Landers. Rammstein opnåede snart stor succes og Christian er stadig med i bandet.

Flake har især gjort sig bemærket under Rammsteins koncerter. Han og forsangeren Till Lindemann laver ofte en 'dildo-optræden' under opførelsen af sangen Bück Dich. Da Rammstein optrådte ved Family Values festivalen i Worcester, Massachusetts (USA), måtte Till og Flake tilbringe natten i et fængsel på grund af dildo-showet. De blev dog løsladt mod en kaution på 25$ og idømt en bøde på 100$ efter flere måneders retsmøder.

Når bandet spiller Seemann live, bliver han sendt på crowd surfing blandt publikum i en gummibåd. Han er dog flere gange kommet til skade under den optræden, blandt andet under en koncert i Rusland i 2001 hvor han tippede ud af gummibåden. Da bandet var på turné i 2002 i kom han ligeledes til skade og Oliver Riedel måtte overtage hans plads.

Når bandet optræder med nummeret Mein teil, spiller han keyboard i en stor gryde, som så bliver flamberet med en flammekaster af Till.

Under opførelsen af Amerika, kører Flake rundt på et elektrisk løbehjul. Under en turné i 2005 kom han til at køre Till ned, hvilket gjorde at Till brækkede benet og som følge deraf måtte bandet aflyse resten af deres turné.

Flake gør sig også bemærket i bandets musikvideoer. I Keine Lust, ser man bandets medlemmer optræde som svært overvægtige. Flake er som den eneste som ikke er overvægtig i videoen. Til gengæld ses han i en elektrisk kørestol.

I musikvideoen Benzin, ser man Flake stå på toppen en brændende bygning. Flake springer fra toppen af bygningen mens de andre medlemmer i Rammstein vil gribe ham med et lagen. Det bliver dog revet midt over.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Christian er fraskilt og har tre børn. Hvorvidt han har en kæreste eller er blevet gift igen er uvist. Ligesom Rammsteins øvrige medlemmer værner han om sit privatliv, men han har dog tit været åben omkring sit personlige liv under interviews.

Han´s naturlige hårfarve er brun, men han har farvet det flere gange.

Han har oplyst at han ikke altid er gode venner med computere. Han har dog haft internet.

Han kan godt lide Polen og polsk mad. Til gengæld har han udtalt at han ikke kan fordrage mad fra McDonald's.

Han kan godt lide at lytte til Einstürzende Neubauten, Die Ärzte, Element of Crime, Coldplay, Placebo, Johnny Cash, PJ Harvey, System of a Down, Ministry, The Prodigy og han har udtalt at han gerne ville haft fornøjelsen af at være det femte medlem af The Rolling Stones.

Christian er amatør-maler og kan godt lide klassiske biler. Når han ikke er på turné arbejder han med et udlejningsselskab af klassiske biler. Han ejer en Mercedes.

Kælenavnet 'Flake' opstået gennem tiden og refererer ikke til noget bestemt.

Interview og citater[redigér | rediger kildetekst]

Den 5. oktober 2005 optrådte Flake kort på den tyske radiokanal Deutsche Welle. Her blev han spurgt hvad han syntes om Øst- og Vesttysklands genforening. Han svarede at han savnede den måde tingene var strukturerede på dengang. Derudover sagde han: "Selvom DDR overlevede, ville jeg stadigvæk have været musiker. De musiske bands, som var i Østtyskland var de eneste der var der, så dengang kunne du være succesfuld. Jeg savner den enkelthed der eksisterede dengang. Dengang i DDR gik du bare ind i en bar og bestilte en øl og du fik en øl. Dengang spurgte man ikke om man ville have skum på eller ej, et låg og om man ville have en bund under. Det går mig på nerverne, at skulle træffe så mange valg, som jeg ikke vil træffe".

Flake, der er ateist, kan ikke fordrage religion. Han har engang udtalt: "Jeg er imod religioner, som er lavet om til strenge institutioner. Jeg tror også på at religiøs fanatisme og missionærarbejde er meget farligt".

Christian kan ikke fordrage USA og hader det meste af den amerikanske kultur. Han kalder USA "en syg og dekadent nation uden kultur".

Om livet DDR, har han udtalt: "Kommunismen var ikke altid slem. Men vi er selvfølgelig glad for at muren faldt".

Om Rammsteins musik siger han: "Vi føler musikken og elsker musikken og giver musikken".

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]