Opal Koboi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Opal Koboi
Medvirker i Artemis Fowl-serien
Information
Første gang set Artemis Fowl: Det Arktiske Intermezzo (2002)
Sidste gang set Artemis Fowl: Den Sidste Vogter (2012)
Skabt af Eoin Colfer
Race Småalf
Arbejde Opfinder, kriminel

Opal Koboi er en fiktiv karakter i Eoin Colfers serie Artemis Fowl. Karakteren blev introduceret i Artemis Fowl: Det Arktiske Intermezzo (2002) som en antagonist,[1] og Colfer brugte hende igen som den primære antagonist i Artemis Fowl: Opals Hævn, Artemis Fowl: Tidsparadokset og Artemis Fowl: Den Sidste Vogter, og har således givet hendes status som Artemis Fowls ærkefjende.

Koboi er en voldsomt intelligent småalf, der næst efter den geniale Foaly, har bidraget med flest nye opfindelser til Folket, der gør at de er teknologisk overlegne menneskene, der lever over jorden.

I filmatiseringen fra 2020 har Hong Chau lagt stemme til karakteren, der er dubbet henover en stand-in i form af Emily Brockmann, Jessica Rhodes og Charlie Cameron.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Johnson, Sarah (29. maj 2002). "A teenage Tartuffe with a skull tattoo". The Times. s. 2. Outrageous characters such as too-clever-by-half Opal Koboi reveal that fairies are basically as bad as humans - and they fight even dirtier.


Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi