Ordkraft Festival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

ORDKRAFT Festival er en dansk festival for ord, sprog og litteratur, grundlagt af Evanthore Vestergaard sammen med en styregruppe. Festivalen fandt sted første gang i 2011. Den arrangeres hvert år i april i kulturcentret Nordkraft i Aalborg, hvor der er aktiviteter, foredrag, interviews og udstillinger i Kedelhallen, Biffen, Skråen og Teater Nordkraft. Festivalen arrangeres af en privat forening og finansieres af private og offentlige fonde. Litteratur er i centrum, men der lægges også vægt på drama, musik, film, billedkunst, debat og andre kunst- og kulturudtryk, hvor ord indgår. Målgruppen er bred. Det er festivalens formål at vise ordets og litteraturens betydning og muligheder for alle aldersgrupper. Dette sker bl.a. via forfattersamtaler, debatter, højtlæsning, leg, samt overraskende og innovative events. I forbindelse med festivalen uddeles ORDKRAFT-prisen på 15.000 kr.

Siden 2012 har bibliotekar Ove Hesselbjerg Pedersen været projektleder. Han indgår tillige i festivalens styregruppe, hvis medlemmer er hentet fra nordjysk biblioteksvæsen, medier, kultur- og erhvervsliv. Formand for styregruppen er journalist Jørgen Pyndt.

Ordkraftprisen[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FestivalSpire
Denne artikel om festivaler og mærkedage er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.