Oskar Siesbye

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Oskar Siesbye

Oscar Siesbye.jpg

Personlig information
Født 19. juli 1833 Rediger på Wikidata
Død 16. december 1913 (80 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filolog Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Oskar Siesbye (19. juli 1833 i Ebeltoft16. december 1913 i København) var en dansk klassisk filolog og universitetslærer.

Dr. O. Siesbye blev født i Ebeltoft i 1833 som søn af læge W. I. Siesbye (død 1840) og hustru Esther, født Wallich (død 1888). Siesbye forblev ugift og døde i 1913.

Siesbye var kendt som et yderst hjælpsomt menneske, men han var selvudslettende og manglede albuer. Han blev udnævnt til æresdoktor, fordi han havde kvalifikationerne til at blive doktor, men ikke satte sig selv højt nok til at ville indlevere en doktordisputats. Han er nævnt i utallige forord for sin hjælp under udgivelser, som han ikke i øvrigt profiterede af.

Han blev ansat på Københavns Universitet for sine høje kvalifikationer. Æresdoktorgraden fem år senere afspejlede disse kvalifikationer, som Siesbye som et meget beskedent menneske ikke ville påberåbe sig.

Han er begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  • Kraks Blå Bog 1912
  • E. Spang-Hanssen, Oskar Siesbye og hans Breve : fra Madvigs og hans Efterfølgeres Tid, 1948. (Studier fra Sprog- og Oldtidsforskning. bd. 57-58, 206).