Palawan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Palawans placering

Palawan er en filippinsk ø og provins. Øen har et areal på 14.896,3 km² med en befolkning på 755.412. Hovedbyen på øen er Puerto Princesa City. Øen strækker sig fra Mindoro til Borneo i sydvest. Øen liggen mellem det Sydkinesiske Hav i nordvest og Suluhavet i sydøst.

Befolkning og kultur[redigér | redigér wikikode]

Palawan er en smeltedigel bestående af 87 forskellige kulturelle grupper og etniciteter. Grundlæggende er folk af malayisk oprindelse krydret med lidt kinesisk og spansk blod. Kulturen er stærkt påvirket af Borneo, Kina og Mellemøsten. Indvandring fra andre dele af Filippinerne betyder en høj befolkningstilvækst på 3,98% pr. år. Atten procent af befolkningen er sammensatte kulturelle minoritetsgrupper såsom Tagbanua, Pinalawan, Batak, Ken-uy (Tau't Batu), Calamian, Jama-Mapuns, Molbog, Tausug og Samal-Bangingi.

Religion[redigér | redigér wikikode]

Den dominerende religion på øen er den romersk-katolske. Enklaver af muslimer kan findes i de sydelige kommuner, såsom Balabac og Bataraza, hvor muslimerne udgør størstedelen af befolkningen. Mormoner findes også på Palawan.

Administration og politik[redigér | redigér wikikode]

Palawan er indelt i 23 kommuner og en by. Filippinerne gør krav på det meste af Spratlyøerne, som lokalt kaldes Kalayaan øgruppe. Øerne i det Sydkinesiske Hav.

Kommuner[redigér | redigér wikikode]

Palawan største by er Puerto Prinsesa

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 10°00′N 118°50′Ø / 10°N 118.83°Ø / 10; 118.83