Pedro de Betancur

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pedro de Betancur

Personlig information
Født 21. marts 1626 Rediger på Wikidata
Vilaflor, Spanien Rediger på Wikidata
Død 25. april 1667 (41 år) Rediger på Wikidata
Antigua Guatemala, Guatemala Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Missionær, klerk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Pedro de San José Betancur (født 21. marts 1626 i Vilaflor, Tenerife, Spanien, død 25. april 1667 i Antigua Guatemala, Guatemala), var spansk missionær og helgen, først tilknyttet Franciskanerordenen og siden grundlægger af vor Frue af Betlehems orden.[1]

Statue af Skt. Pedro de San José Betancur i Katedralen i San Cristóbal de La Laguna (Tenerife).

Han blev født i en familie af landmænd i den sydlige del af øen Tenerife. Fra sin barndom var han kendt for sin religiøsitet. I en alder af 23 tog han til Guatemala som missionær og etablerede en ordensskole og hospitaler for de fattige. Han udførte et stort socialt arbejde for de mest fattige og trængende.[2]

Han døde 25. april 1667 i byen Antigua Guatemala. Pedro de Betancur blev saligkåret i 1980 og kanoniseret af pave Johannes Paul 2. i 2002.[2] Af denne grund er han den første indfødte helgen på De Kanariske Øer.

Hans grav er i kirken San Francisco i Antigua Guatemala og er et pilgrimssted. På Tenerife er der en hule, der ligger i den sydlige del af øen, hvor helgenen gjorde ophold med sit kvæg om vinteren, da han i sin ungdom arbejdede som hyrde. Det er også et pilgrimssted på Tenerife-helligdommen, der er i stedet for hans fødested i Vilaflor.

Denne helgen fejres den 24. april.

Kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ San Pedro de San José de Betancourt. Sitio web de las Siervas de los Corazones Traspasados de Jesús y María.
  2. ^ a b "Biografía de San Pedro de San José de Betancur". Arkiveret fra originalen 9. marts 2018. Hentet 5. marts 2018.