Permanent Midnight

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Permanent Midnight
Links
på IMDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Permanent Midnight er en amerikansk komedie-dramafilm fra 1998 instrueret af David Veloz med Ben Stiller i hovedrollen. Filmen er baseret på forfatteren Jerry Stahls autobiografiske bog af samme navn og fortæller historien om Stahls udvikling fra en lille fjernsynsforfatter til sin success som komedieforfatter hvor han tjente $5,000 om ugen for at skrive manuskripter til programmer fra 1980'erne som Thirtysomething, Moonlighting, og den mest berømte ALF (ændret i filmen til Mr. Chompers).

Maria Bello medvirker som Kitty, en følgende stoffri overlevende som Stahl refererer til som sin stigning og fald. I filmen medvirker også Owen Wilson som Stahls ven og følgende stofmisbruger, Nicky; Elizabeth Hurley som hans kone, Sandra; og Janeane Garofalo som en Hollywood agent ved navn Jana. Danskeren Connie Nielsen medvirker også i en mindre rolle. Den rigtige Stahl har en gæsteoptræden som en læge på en metadonklinik.

Stillers optræden i filmen fik gode anmeldelser, men filmen klarede den ikke i sin indtjening og blev ikke udgivet særlig vidt omkring. Den er blevet udgivet som DVD i USA og Storbritannien men kun som udgået VHS i Danmark. En soundtrack CD blev også udgivet med det meste af musikken, der kan høres i filmen. Permanent Midnight er den første film skuespillerkollegaerne Owen Wilson og Ben Stiller, spillede sammen i.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]