Peter J. Lassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Peter Joakim Lassen (født 24. oktober 1930) er en dansk erhvervsmand og kunstsamler. Han er grundlægger af Montana Møbler og begyndte produktionen af opbevaringssystemet Montana i 1982.

Peter J. Lassen er uddannet officer i Søværnet, hvorefter han i 1954 blev ansat i svigerfaderens firma Fritz Hansen A/S, hvor han fra 1969 til 79 var direktør. I den tid arbejdede Lassen tæt sammen med arkitekterne Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Piet Hein og Verner Panton. Han udviklede Verner Pantons Tivolistol og satte i 1974 6060-reolen i produktion; den videreudviklede Lassen til det, vi i dag kender som Montana.

I 1982 grundlagde Lassen firmaet Montana Møbler i Haarby på Fyn. Her var han adm. direktør til 2009. I dag er Peter J. Lassen medlem af Montanas bestyrelse, og Joakim Lassen, hans yngste søn, tegner virksomhedens profil udadtil som direktør for design og kommunikation - til 2012 sammen med administrerende direktør Bjørn Thygesen, som i slutningen af året måtte træde tilbage på grund at sygdom. Hans afløser på posten er tidl. salgsdirektør Gitte Reymann, som tiltrådte d. 22/11 - 2012.

Peter J. Lassens interesse for samtidskunst har betydet, at han gennem årene har bidraget til kunst- og kulturlivet i Danmark gennem sponsoratstøtte til kunstnere samt indirekte gennem Lassens øvrige projekter som møbeldesignet GRID System, der er blevet brugt til indretning og opbygning af rum i kunstgallerier, udstillingshaller og til installationskunst. Lassen er desuden en ivrig kunstsamler, med særlig interesse for moderne og eksperimenterende kunst.

Design og projekter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]