Peter Petersen Freuchen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Peter Freuchen.
P.P. Freuchen
Foto: Jens Petersen

Peter Petersen Freuchen (16. marts 1827 i MaglebyMøn24. maj 1894Frederiksberg) var professor i landmåling ved Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.

Freuchen blev 1845 student fra Sorø Akademi og tog 1852 eksamen i anvendt naturvidenskab ved den polytekniske læreanstalt. Samme år blev han konstitueret adjunkt ved Aarhus Katedralskole, men denne stilling opgav han for 1. juli 1858 at overtage posten som lærer i landmåling ved Landbohøjskolen. I denne stilling, som han beklædte til sin død, udfoldede han en betydningsfuld virksomhed navnlig ved at tilvejebringe et grundlag for den teoretiske undervisning i landmåling, særlig den økonomiske del af denne. Han har skrevet enkelte afhandlinger i matematiske og naturvidenskabelige tidsskrifter samt dels trykte, dels autograferede lærebøger i landmåling.

1888 blev Freuchen æresmedlem af Landinspektørforeningen, 1873 Ridder af Dannebrog og 1883 Dannebrogsmand. Han er begravet på Solbjerg Parkkirkegård. Han er gengivet på et litografi af Harald Jensen 1868, efter fotografi af Jens Petersen 1866.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


NaturvidenskabStub
Denne naturvidenskabelige biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi