Peter Sabroes Børnehjem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Peter Sabroes Børnehjem var et børnehjem i Skive, der er opkaldt efter Peter Sabroe. Byggeriet blev påbegyndt i april 1919 og børnehjemmet var færdigt i december 1919. Selve byggeriet lå, hvor den nuværende Skive Friskole har til huse.

Inden den officelle indvielse, der fandt sted august 1920, havde børnehjemmet allerede været taget i brug af 24 wienerdrenge, der var kommet til Danmark vinteren 1919-1920. Drengene ankom til Peter Sabroes Børnehjem 25. april 1920 og var iblandt de svageste af de wiernerbørn, der kom til landet. Disse var kommet til Danmark, da det østrig-ungarske kejserdømme gik under efter 1. verdenskrig. Wienerdrengene forlod Peter Sabroes Børnehjem igen 13. august 1920. Inden da ankom den første dreng på Peter Sabroes Børnehjem, Svend Aage Hansen, 16. maj 1920.

Den officielle indvielse fandt sted 29. august 1920. Børnehjemmets første forstanderinde hed Lousie Guilliam og var ansat fra december 1919 til 1. december 1922. Den næste forstanderinde var ansat fra marts 1922, og hun hed Gerda Nielsen. Begge forstanderinder blev anklaget for at mishandle børnene. Laura Øther, der var den tredje forstanderinde, gav Peter Sabroes Børnehjem bedre tider. Hun var ansat fra slutningen af 1925. I 1991 flyttede Peter Sabroes Børnehjem og kaldes nu Sabro Gården.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.