Pitbull (rapper)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pitbull (Mr. Worldwide, Mr. 305)
Pitbull the rapper in Sydney, Australia (2012).jpg
MR. WORLDWIDE i 2012
Information
Født 15. januar 1981 (42 år) Rediger på Wikidata
Miami Rediger på Wikidata
Oprindelse Miami, Florida, USA
Genre Hiphop Pop
Aktive år 2003 -
Eksterne henvisninger
planetpit.com
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pitbull. (Se også artikler, som begynder med Pitbull)

Armando Christian Pérez (Født 15. januar 1981) eller som han bedre er kendt som Pitbull er en amerikansk rapper og pop sanger. Han startede sin karriere i 2002, hvor han medvirkede på Lil Jon & The East Side Boyz' album "Kings of Crunk". Siden da har han arbejdet med Chris Brown, Ke$ha, Ne-Yo, Enrique Iglesias og så videre. Han har udsendt otte albums i eget navn, det nyeste hedder Globalization. Han slog igennem med sangen I Know You Want Me. Siden har han blandt andet hittet med Timber, International love, Give Me Everything og mange flere. Senest har han hittet med "Timber" featuring Ke$ha som kom på nummer 1 på den mest kendte hitliste i verden, nemlig den amerikanske Billboard Hot 100.

Globalization[redigér | rediger kildetekst]

Den 24 November 2014 udkom Pitbulls nye album. På albummet er der sangere med som Chris Brown, Ne-Yo, Jennifer Lopez, Jason Derulo og mange flere. Der er udkommet 5 singler fra Globalization.

Den første var Wild Wild Love featuring G.R.L. (Det er et pigeband, på 5 mennesker) Pitbull siger i sangen at han er den nye Playboy og halvdelen af videon er filmet i playboy huset, som er ejet af Hugh Hefner.

Den anden single var den officielle VM sang. Den hed We Are One og har fået over 200 millioner views på Youtube. Den er med Jennifer Lopez og Claudia Leitte.

Den tredje var Fireball featuring John Ryan, der var mange kendte med i videoen til Fireball. For eksempel var Bart Baker, Jenna Marbles og Brittany Furlan med i videon.

Den fjerde single er fra filmen penguinerne fra madagaskar. Filmen udkom i Danmark to dage efter Globalization ankom. Der er på Youtube blevet lavet en video af dream works, som hedder peguinshake. Den er blevet brugt på SLAM (en skole pitbull har oprettet, i little havana, i Miami) af The Most Bad Ones (som er Pitbulls dansere) som viste nogen af børnene penguinshaken.

Den nyeste single hedder Time of Our Lives med Ne-Yo. Pitbull og Ne-Yo har før lavet sangen Give Me Everything. Den er et af Pitbulls største hits, nogensinde.

Meltdown[redigér | rediger kildetekst]

Den 24 November 2013 blev hans ottende album udgivet. Albummet blev alleredet leaked den 19 November på hans officiale hjemmeside. Albummet hedder Meltdown og der findes to udgaver af det. Den ene udgave er en EP Med de fem nye sange og den anden er en deluxe edition af Global Warming, hvor de fem nye sange er med på det gamle album.

De fem nye sange er:

1-Timber feat. ke$ha

2-That High feat. Kelly Rowland

3-Do It feat. Mayer Hawthorne

4-Sun In California feat. Mohombi

5-All The Thing feat. Inna


Den eneste single fra Meltdown er Timber feat. Ke$ha som ligger nummer 4 på BillBoard Hot 100. Music Videoen Blev offenliggjort på Pitbull Facebook side lige efter han optrædte sangen på AMA's. To Dage efter, optrædte han sangen på Live On Letterman. Music videon foregår på en bar ude på landet, hvor Ke$ha danset og synger. Pitbulls del er på en strand og ude på vandet, hvor han foder hajer og dykker. Musikvideoen er næsten lige blevet offenligtgjort så den har kun fået lidt over 12 mio. Visninger på Youtube.

Global Warming og Men In Black[redigér | rediger kildetekst]

Den 16 November 2012 udkom hans syvende album "Global Warming" som har hittet med Feel This Moment og Back In Time. På Albummet var der også nogle store navne fx Jennifer Lopez, Usher, Chris Brown, Shakira, Akon og Enrique Iglesias.

Den første single er Back In Time fra Men In Black 3. Den blev nummer 11 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Music Videoen til Back In Time, er baseret på scenerne fra filmen. Videon blev oploadet på Pitbull kanal den 20 April 2012, men blev fjernet på dagen og kom igen på dagen efter. Efter nogle måneder havde den fået 50 mio. Visninger på YouTube, men blev fjernet igen. Så nu har den kun 7 mio. Visninger på Youtube.

Den anden single fra Global Warming var "Get It Started" feat. Shakira, som blev nummer 89 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Music videoen til sangen blev filmet i Spanien, og har lidt over 35 mio. Visninger på Youtube.

Den Tredje single er Don't Stop the Party feat. TJR. Melodien er fra TJR sangs som hedder Funky Vodka. Don't Stop the Party blev nummer 17 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Sangen er med i filmen Grusomme mig 2. Music Videoen er blevet set lidt over 40 mio. gange, og i England er videon blevet forbudt, fordi den indeholder seksuelle scener. Porno Stjernen Kennedy Leigh og Modellen Claudio Sampedro er også medvirkende i videoen.

Den fjerde og mest succefulde single fra albummet er Feel This Moment feat. Christina Aguilera. Feel This Moment blev nummer 8 på Billboard Hot 100. Music videoen har fået over 130 mio. Visninger på Youtube, videoen er blebet filmet i sort og hvid. Den er optaget fra Pitbulls, Planet Pit World Tour, og Christina Aguilera har stort krøllet hår i videoen. Den blev også nomineret til årets music video af MTV, men vandt ikke.

Den femte single kom lidt over et halvt år efter albummet udkom. Outta Nowhere feat. Danny Mercer blev ikke så popular, den kom heller ingen music video.

Den eneste Promotional Single hedder Echa Pa'lla (Manos Pa'rriba) som kom på nummer 2 på BillBoard Latin sange. Sangen vandt en Grammy.

En speciel samarbejdspartner[redigér | rediger kildetekst]

Sagia Castaneda har været med i Pitbuls Hotel Room Service og I Know You Want Me og give me everything Sagia er mest kendt for rollerne som den sexede pige Pitbull altid ender med at få. Der er ingen der rigtig ved hvad der er mellem Armando og Sagia ud over dem selv. [1] Hans sang "Hey Baby", er med over 130 millioner views blevet et kæmpehit verden over.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Pitbulls diskografi.

Studie albums

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]