Portal:Cykling/Månedens artikel/November 2015

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nario Quintana under Paris-Nice 2013.

Movistar Team er et spansk ProTour cykelhold, som har det spanske teleselskab Telefónica som hovedsponsor, og med navn efter ét af selskabets brands. Holdet hed i 90'erne Banesto, og vandt med Miguel Indurain, som holdkaptajn, Tour de France fem gange. Efter Indurains tid skiftede holdet navn til iBanesto, derefter til Illes Balears i 2003, og senere til Caisse d'Epargne i 2006. I 2011 skiftede holdet navn til det nuværende, Movistar Team.

Efter tidligere at have brugt Pinarello cykler, skiftede man i 2014 til Canyon rammer med Campagnolo dele. Samme år skiftede holdet også sponsor for beklædning til mærket Endura, efter i mange år at have været sponsoreret af Nalini. Siden 2008 har Eusebio Unzue været sportsdirektør for holdet, efter at holdets mangeårige sportsdirektør, José Miguel Echavarri, trak sig tilbage fra sporten. Tidligere sportsdirektører af holdet har bl.a. været Neil Stephens, Alfonso Galilea og José Luis Jaimerena.

I Tour de France 2015, vandt Movistar holdkonkurrencen, og holdets to topprofiler, Nairo Quintana og Alejandro Valverde sluttede henholdsvis som nummer to og tre i det samlede klassement. Samtidig vandt Quintana også den hvide ungdomstrøje, samt den prikkede bjergtrøje.



Læs hele artiklen