Portefølje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering af flertydig artikel
Denne flertydige artikel er i øjeblikket ikke tilpasset det vedtagne format for flertydige artikler.

En portefølje er en dokumentmappe. Ordet bruges mest i afledte betydninger. Porter er fransk og betyder bære; feuille betyder ark, blade. Portefølje eller portefolio betyder "bære ark".

  • I skolen er portefølje en ny arbejdsform fx i forbindelse med e-læring, hvor hver elev har sin egen portefølje med opgaver, som løses hen ad vejen og placeres i en afleveringsmappe. Det, der er afleveret i løbet af kurset, bliver evalueret til slut. På universitetet er den på vej som en regulær eksamensform, der stiller helt nye krav til undervisning og kursusplanlægning.
  • I kreative fag og modelbranchen er den en mappe med billeder af projekter og arbejder til brug ved fx ansøgninger; her bruges ordet "portefolio".


Se også[redigér | redigér wikikode]

Disambig bordered fade.svg Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at føre til den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Portefølje").

En kunstners portefølje[redigér | redigér wikikode]

En kunstners portefølje er en samling kunstværker, der viser kunstners stil og arbejdsmetode. Vigtigt er omhyggelig redigering af arbejdet, rettet mod en bestemt målgruppe eller mod et bredt publikum.