Portugisisk Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Wikipedia
Den frie encyklopædi
Logo portugisisk Wikipedia
URL-adresse pt.wikipedia.org
Sidens type Internet-encyklopædi
Sprog Portugisisk
Registrering Ikke påkrævet
Ejer(e) Wikimedia Foundation
Lanceret Juni 2001
Skærmbillede
Forsiden af Wikipedia - 27. marts 2012
Forsiden af Wikipedia - 27. marts 2012

Portugisisk Wikipedia (portugisisk: "Wikipédia em português" or "Wikipédia lusófona") er den portugisiske sprogudgave af Wikipedia. Det blev den femte udgave af Wikipedia, da den startede i juni 2001. Det var i 2013 den 12. største Wikipedia med i alt 787.000 artikler.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bidragydernes oprindelse

Fra udgangen af 2004 voksede antallet af artikler hurtigt. I maj 2005 var der flere artikler end på spansk Wikipedia og italiensk Wikipedia.

Portugisiske artikler kan indeholde forskellige variationer af skriftsproget, eftersom europæisk portugisisk og brasiliansk portugisisk har forskellige ord og brug af ord. Sprogvariationerne afhænger af, hvem der har skrevet artiklerne.

I 2005 blev et forslag om fork af portugisisk Wikipedia og om at skabe en brasiliansk portugisisk (pt-br) udgave nedstemt af Wikimedia-netværket.[1] I 2007 blev et andet forslag om at skabe europæisk portugisisk nedstemt af Wikimedia-netværket.[2] I 2009 blev også et forsøg på at oprette brasiliansk portugisisk afvist, men denne gang af en sprogkomite, eftersom der var blevet indført nye politikker om oprettelsen af nye sprogversioner.[3] Forklaringen lød: "Brasiliansk portugisisk er ikke et separat sprog. Dette er et krav.".[4]

Lande hvor den portugisiske sprogversion af Wikipedia er den mest populære er markerede med blå, øvrige lande er markerede med gul.[5]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikipedia Stub
Denne artikel om Wikipedia er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.