Primo Tours Ligaen 2019-20

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Primo Tours Ligaen 2019-20
Sæson 2019-20
Mester Aalborg Håndbold
Topscorer Danmark Nikolaj Læsø (154 mål)
Tidslinje

Primo Tours Ligaen er den 84. sæson af Håndboldligaen, den bedste herrerække i håndbold i Danmark.

Turneringen bliver afviklet med et grundspil og et slutspil. I grundspillet spiller alle holdene mod hinanden ude og hjemme, og ved afslutningen heraf går de otte bedste videre til playoff, mens det nederst placerede hold rykker direkte ned i 1. division. Det næstnederste og det tredjenederste hold spiller playoff-kampe mod nummer to og tre fra 1. division om pladser i næste års liga. Vinderne af 1. division rykkede automatisk op.

Playoffspillet for de bedste hold foregår i to puljer af fire hold, der spiller alle mod alle ude og hjemme. Efter dette afgør slutspillet DM-medaljerne, idet de to bedst placerede fra hver pulje går videre til semifinalerne. Semifinalerne bliver spillet bedst af tre kampe, og vinderne af semifinalerne går i finalen, mens taberne spiller bronzematch. Begge disse opgør blev ligeledes spillet bedst af tre kampe.

Som konsekvens af spredningen og frygten for COVID-19, meddelte Dansk Håndbold Forbund den 11. marts 2020, at man havde valgt at aflyse alle kampe, stævner og arrangementer for alle rækker fra liga og nedefter, de kommende 14 dage efter.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]