Pustomyty

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pustomyty
Пустомити Rediger på Wikidata
Pustomytys byvåben Pustomytys byflag
Overblik
Land Ukraine Ukraine
Oblast Lviv oblast Lviv oblast
Rajon Lviv rajon
Hromada Pustomyty byhromada
Postnr. 81100 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 9.372 (2022)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 13,4 km²
 - Befolknings­tæthed 701 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 301 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside pustomyty-gromada.gov.ua
Oversigtskort
Pustomyty ligger i Lviv oblast
Pustomyty
Pustomyty
Pustomytys beliggenhed i Lviv oblast

Pustomyty (ukrainsk: Пустомити) er en by i Lviv rajon, Lviv oblast (region) i Ukraine. Den er hjemsted for administrationen af Pustomyty urban hromada, en af Ukraines hromadaer.[2] Pustomyty er en lille by beliggende i den sydvestlige udkant af byen Lviv. I 2021 havde byen 9.432 indbyggere.[3]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den tidligste omtale af bygden i officielle dokumenter er fra 1441. Titlen "Pustomyty" har højst sandsynligt geografisk oprindelse. I oldtiden var der en landsby "Мито" ([myto], Ukr. "Duty") her, og den fungerede som toldsted mellem fyrstendømmerne Przemysl og Zvenigorod. Lokaliteten havde dog mistet sin betydning efter nogen tid, og navnet blev omdannet til "Пусте Мито" ([puste myto], Ukrainsk: "Tomme told").

I slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede var der et kurbad med mineralvand i Pustomyty. Badene var placeret i flere villaer og kunne rumme 150-200 gæster. Ingen af disse bygninger har overlevet indtil i dag, bortset fra et lille palads i den centrale bypark.

I århundreder hørte Pustomyty til Ruthenisk voivodskab, Kongedømmet Polen. I 1772 blev den annekteret af Habsburgske Rige (se Polens delinger), hvor den forblev indtil slutningen af 1918. I Den anden polske republik var Pustomyty en del af Lwów voivodeskab.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ pop-stat.mashke.org (fra Wikidata).
  2. ^ "Пустотомытовская городская громада" (russisk). Портал об'єднаних громад України.}
  3. ^ "Number of Present Population of Ukraine, 1. januar 2021" (PDF). ukrcensus.gov.ua (engelsk). State Statistics Service of Ukraine. 1. januar 2021. Arkiveret fra originalen (PDF) 6. april 2022. Hentet 20. juli 2022.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]