Spring til indhold

RMS Olympic

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Olympic. (Se også artikler, som begynder med Olympic)
RMS Olympic i 1911

RMS Olympic (på jomfrurejse 1911) britisk oceanskib, det første af en serie på tre, de to andre var Titanic og Britannic. Skibet blev bygget på Harland & Wolff skibsværft for White Star Line. Hun var ved sin søsætning det største skib, der nogensinde var blevet bygget og det mest luksuriøse før søsterskibet RMS Titanic.

I 1911 kolliderede skibet med et britisk militærskib. Ombord var Violet Jessop, der også var ombord da både Titanic og Britannic sank.

Hun gennemlevede første verdenskrig – og bidrog med en bemærkelsesværdig sænkning af en ubåd og transport af over 200.000 soldater. Hun blev pga. sit "held" senere kaldt "gamle Trofast".

RMS Olympic, som navngav klassen af de 3 skibe – endte sin karriere i 1935. RMS Olympic blev solgt til Sir John Jarvis for £100.000 til ophugning. Dette skaffede arbejde for mange hårdt trængte briter i over 2 år i Jarrow. Den sidste del af skroget slæbtes til Inverkeithing i Fife (Skotland) for endelig ophugning i 1937. Hendes udsmykninger blev solgt på auktion, og nogle af dem kan i dag ses på White Swan Hotel i England. Olympic var 269 Meter lang og var i tjeneste i Første verdenskrig Som HMT Olympic (Hired military transport)


Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • "White Star Line: "Olympic" og "Titanic" hver 45000 tons". 1911. Hentet 2013-06-02.


Storbritanniens historieSpire
Denne artikel om Storbritanniens historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Storbritanniens historie