Radiobil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Radiobiler for børn i Taunus Wunderland ved Schlangenbad i Taunusregionen
Video af radiobiler fra forlystelsesparken Wurstelprater i Wien

Radiobiler er en forlystelse, som findes i mange forlystelsesparker (bl.a. Tivoli og Dyrehavsbakken). Forlystelsen består af en slags køretøjer, som kører på en metalpladebane. I disse gælder det om enten at køre ind i eller at undgå hinanden.

Udstyr[redigér | redigér wikikode]

Der er en antenne bag i hver bil, som fører til loftet, hvilket er et strømførende metalgitter, som skaber et elektrisk kredsløb med gulvet, hvorved bilerne får energi. Bilerne har en speederpedal og et rat. Desuden er der en tyk gummiring hele vejen rundt om bilen, som mest beskytter bilerne, men selvfølgelig også brugerne, når de støder ind i hinanden.

Når elektriske biler i Tivoli og andre forlystelsesparker kaldes radiobiler, må det være fordi strømaftageren har fået nogen til at tænke på en radioantenne.


SpilStub
Denne artikel om spil eller lege er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.