Refraktærperiode

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nuvola apps kdict.svgOrdbogslignende artikel
Dette opslag fungerer mere som et opslag i en ordbog end som en artikel i en encyklopædi. Du kan evt. modificere artiklen, således at den passer bedre ind, eller flytte den til den tilsvarende artikel i den danske Wikiordbog – husk at formatere artiklen, så den passer ind i Wikiordbogen og at kopiere denne sides historik til diskussionssiden på Wiktionary.
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Refraktærperiode er en term, der er forbundet med dannelse af nerveimpuls.

I meget kort tid efter et aktionspotentiale, vil stimuli der når over tærskelværdien ikke udløse endnu et aktionspotentiale på aksonet. Denne korte periode kaldes refrækterperioden, og begrænser frekvensen af aktionspotentialer langs et akson. Det sikrer desuden at impulsen kun leder i én retning.

Den refraktære periode kan opdeles i en absolut og en relativ refraktær periode, hvor den absolutte refraktære periode er den periode hvor et nyt aktionspotentiale ikke kan finde sted grundet depolariseringen. I den relativt refraktære periode vil et aktionspotentiale være muligt, men vil kun ske under en ekstrem påvirkning.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.