Retshåndhævelsen på Grønland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Artiklen er en delvis oversættelse af den engelske og bør bearbejdes yderligere. (politi service, landenavn med stort, mv.

Retshåndhævelsen på Grønland, som er en selvforvaltende provins til Danmark, bliver leveret af det danske Rigspoliti, som er danmarks nationale politiservice. Siden Grønland i 2006, blev konstitueret som en af de 12 politi distrikter af Rigspolitiet, er Grønland blevet ledet under en komissær i Nuuk, hovedstaden på Grønland.[1]

Kriminalitet[redigér | redigér wikikode]

Landet bliver anset for at være relativ sikkert. Kvinder rejsende alene i Grønland møder generelt ikke nogle specielle farer. Grønlands største problem med kriminalitet er relateret til stoffer og alkohol, hvilken har medført et forbud mod alkohol i nogle byer og bygder. Andre problemer som vold i hjemmet og misbrug med opløsningsmidler plager også Grønland. De fleste større byer med mere end 1,000 indbyggere, og også nogle mindre byer har en betjent boende med et telefonnummer til at kontakte vedkommende på for at forbedre forholdet mellem de lokale og turisterne. I tilfælde af kriminalitet er Lonely Planet's guide til Grønland og det Arktiske områder hurtig til at udpege hvilke større byer der har et fængsel. Dommene er korte og de indsatte kan ses indtage alkohol udenfor fængslets mure på helligdage og i ferier. De værste kriminelle bliver sendt til afsoning i Danmark, men det sker sjældent.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Kriminalitets-profil for Danmark, hos Polis.osce.org. (engelsk)