Rockkoncert

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Et rockband giver koncert

En rockkoncert er en koncert med optræden med musik af en af de genrer, som er inspirerede af rock'n'roll-musik. Selvom en sand mangfoldighed af vokaler og instrumentelle stilarter kan udgøre en rockkoncert karakteriseres de dog oftest ved grupper som spiller på mindst en elektrisk guitar, en elektrisk basguitar og trommer.

Op gennem 1950'erne eksperimenterede flere amerikanske med nye musikformer som fusionerede country, blues og swing og skabte dermed de tidligste eksempler på rock'n'roll. Skaberen af sætningen "rock and roll" menes at være Alan Freed, en dj og koncert-tilhænger, som organiserede mange af de første store rockkoncerter. Siden da har rockkoncerter været en fast bestanddel i underholdningen ikke blot i USA, men over hele verden.

Rockkoncert bliver ofte forbundet med specielle opførsler. Der bliver ofte danset, råbt og sunget med og demonstrativ udfoldelse fra musikernes side er heller ikke sjælden, selvom nogle meget berømte grupper har undgået sådanne optrædener og i stedet lavet koncerter som fokuserede på selve musikken. Alligevel er rockkoncerter ofte omgivet af en munter atmosfære, både for bandet og for publikummet

Ligesom rockmusik i al almindelighed er rockkoncerter et symbol på Amerikas svindende højtidelighed. Sådanne koncerter var afgørende for dannelsen af ungdommens identitet i Amerika i en tid med social revolution (1960'erne), og er fortsat med til at repræsentere elementer i samfundet, som ofte bliver set som "rebelske", specielt mod det "strikse" samfund i midten af det 20. århundrede. En af de mest kendte rockkoncerter var uden tvivl Woodstock[kilde mangler], men der bliver stadig afholdt millioner af mindre rockkoncerter hvert år.

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.