Roswell-hændelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Roswell ufo-hændelsen)
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Broom icon.svg Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Udstilling af påstået "alien" på Roswellmuseet.

Roswell-hændelsen var en mulig ufo-hændelse med et nedstyrtet objekt i Roswell, New Mexico, USA den 7. juli 1947. Mange ufologer, bøger og tv-programmer har omtalt den påståede episode. I dag er ufo-turismen en vigtig indtægtskilde for folk omkring Roswell.

I 1994 blev "Roswell-sagen" officielt afsluttet.

Herudover har tv-stationen, Sci-Fi Channel, i 2003 givet penge til en videnskabelig efterforskning af Roswell, som afslører nogle usædvanligheder og der blev indsamlet mange jordprøver.

Spørgsmålet, som står tilbage, er; Hvis det ikke var en flyvende tallerken, hvorfor var der så de oprindelige rapporter om ufoer og regeringshemmeligheder?

Her er nogle foreslåede forklaringer af Karl T. Pflock i hans bog Roswell: Inconvenient Facts and the Will to Believe:

  • De indledende militærrapporter om ufo-styrtet var en bommert begået af en officer, som led af et akut tilfælde af hybris og derfor, i ønsket om et scoop, brugte den mest spektakulære vinkel han kunne finde på, som inddrog det på det tidspunkt stigende antal ufo-opservationer.
  • Hvad der styrtede i ørkenen, var en ballon med en lang række af udstyr, og denne ballon var en del af et hemmeligt projekt – Project Mogul, derfor regeringens hemmeligholdelse.
  • Adskillige år senere styrtede en lufttanker nær Roswell, og mandskabets slemt forbrændte kroppe blev fundet. Pflock formoder at dette styrt blev flettet mentalt med senere rapporter i nogle vidners hjerner, og dette er årsagen til de usædvanlige rapporter.

Men hvis det var et ikke-jordisk luftfartøjstyrt, som mange fortsætter med at insistere på, så argumenterer ufologer følgende:

  • Den amerikanske regering ved at ET har besøgt vores planet, men vil ikke vedkende sig dette faktum.
  • Den amerikanske regering er i besiddelse af alien-teknologi.
  • Area 51 er en spekulation om U-2 og SR-71 Blackbird.
  • Der er også spekulation om Roswell-hændelsen var resultatet af en broken arrow: en flyulykke som involverer et atomvåben.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 34°N 105°V / 34°N 105°V / 34; -105