Roswell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Roswell (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Roswell)

Roswell er en by i staten New Mexico i USA. Byen er blevet til et Mekka for ufotilhængere efter en række fortællinger om et nedstyrtet ufo skulle have nødlandet udenfor byen. Hele Roswells økonomi bygger i dag på turister, som kommer fra alle dele af USA/verden, i håb om at få et rumvæsen at se. Den amerikanske regering benægter at der skulle være nedstyrtet et ufo i nærheden af Roswell, og benægter derudover også at de skulle være i besiddelse af hverken rumskib eller rummænd.

Konspirationsteorien[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Roswell-hændelsen.

Om natten skulle et rumskib, som ikke stammede fra jorden, været styrtet ned i Ørkenen. Landmænd i omegnen fandt dagen derpå en masse vragstumper, som ikke stammede fra jorden. Metallet kunne ikke skades. Rygter siger, at rumskibet – og besætningen i form af rumvæsener – blev fundet. Et rygte siger derpå, at et rumvæsen stadig var i live.

En hemmelig forening bestående af de såkaldte "Mænd i sort", skulle have bjærget det nedstyrtede rumskib og kørt det til Area 51 for at obducere de omkomne væsener der var om bord, og for at undersøge rumskibet. Myndighederne samlede alle vragmaterialer sammen, selv de stumper landmændene havde beholdt. De eneste beviser for dette er en obduktionsvideo, som så dagens lys nogle måneder senere. Alt tyder dog på, at filmen er uægte (bl.a. pga af fremgangsmetoden og teknikken som bruges af "obduktions-lægen")

Felix Baumgartner og Red Bull Stratos[redigér | redigér wikikode]

Byens lufthavn: Roswell International Air Center (ICAO: KROW) blev kendt over hele verden i oktober 2012, i forbindelse med Red Bull Stratos og Felix Baumgartners rekordudspring fra 39 km højde i stratosfæren den 14. oktober.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
USA's geografiStub
Denne artikel om USA's geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 33°23′14″N 104°31′41″V / 33.3872°N 104.5281°V / 33.3872; -104.5281