Rufferi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Ruffersken" af Dirck van Baburen.

Rufferi er at tilskynde til utugt i forbindelse med bordelvirksomhed.

Rufferi består normalt i at udleje værelser til prostitution til for høje priser, eller at kræve beskyttelsespenge eller "fliseleje" fra gadeprostituerede for ikke at sende et tæskehold efter dem. Definitionen i straffeloven er dog meget løst defineret, og betegnelsen "kønslig usædelighed" er blevet kritiseret af flere.

I Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Rufferi er ulovligt i Danmark.

Straffeloven[1]
§ 233. Den, der driver virksomhed med, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes for rufferi med fængsel indtil 4 år.
Stk. 2. Den, der i øvrigt udnytter, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år. Det samme gælder den, der fremmer, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand.
Stk. 3. Den, der udlejer værelse i hotel til brug for, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

JuraSpire
Denne juraartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.