Ryan Stiles

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Ryan Stiles

Ryan Stiles (født 22. april, 1959) er en amerikansk-canadisk skuespiller, komiker og instruktør, hvis arbejde ofte er forbundet med improvisationskomedie. Han er bedst kendt for sin medvirken i den amerikanske og britiske udgave af Whose Line Is It Anyway? og som Lewis Kiniski i The Drew Carey Show. Han spiller i øjeblikket Herb Melnick på CBS komedieserien Two and a Half Men.

Opvækst og karriere[redigér | redigér wikikode]

Stiles blev født i Seattle, Washington, som den yngste af fem børn. Da han var ti år, flyttede hans canadisk-fødte forældre familien til Richmond, British Columbia. I en alder af sytten år, droppede Stiles ud af high school for at forfølge en karriere i komedie. Han arbejdede i sin fars fiske-forarbejdningsanlæg for at tjene til hverdagen, mens han samtidig udøvede stand-up på "Punchlines Comedy Club" i Vancouver, British Columbia og improvisations komedie med Vancouver TheatreSports League. I 1986 lykkedes det Stiles at få et arbejde hos Toronto's berømte Second City komedie ensemble.

Tv-arbejde[redigér | redigér wikikode]

I 1989 havde Stiles fået opmærksomhed hos producenterne af det britiske improvisatoriske comedy-show Whose Line Is It Anyway?. Stiles var en regelmæssig aktør på showet frem til 1998, mens han samtidig medvirkede i en længere række tv-produktioner og film i USA.

I 1995 blev Stiles hyret til The Drew Carey Show som karakteren Lewis Kinski, hvilket gav ham hans første gennembrud på amerikansk tv.

I 1998 blev en amerikansk version af Whose Line Is It Anyway? lanceret på den amerikanske tv-station ABC. Efter den sidste sæson af den britiske version i 1998 fik den amerikanske pendant premiere med både Stiles og Carey krediteret som executive producers. Stiles og Colin Mochrie var de eneste to faste aktører i den amerikanske version, mens Wayne Brady også blev en regelmæssig deltager i begyndelsen af anden sæson. Serien blev produceret indtil 2006.

Siden 2004 har Stiles medvirket som Dr. Herb Melnick i flere episoder af komedieserien Two and a Half Men. I serien medvirker også Charlie Sheen og Jon Cryer, som Stiles spillede sammen med i Hot Shots! fra 1991.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film
År Titel Rolle Noter
1985 Rainbow War
1991 Hot Shots! 'Mailman' Farnham
1993 Hot Shots! Part Deux Rabinowitz
1997 Courting Courtney Chad Gross
2003 Nobody Knows Anything Harold
2006 Extra, TheThe Extra Clyde
2009 Astro Boy Mr. Mustachio stemme
TV
År Titel Rolle Noter
1990–
2006
Whose Line Is It Anyway Sig selv
1995–
2004
Drew Carey Show, TheThe Drew Carey Show Lewis Kiniski
2004–
present
Two and a Half Men Dr. Herb Melnick

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne amerikanske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi