Søren Birch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Søren Birch (født 1955) er en dansk komponist og dirigent. Han er uddannet som kor- og orkesterdirigent ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han har derefter foretaget videregående studier i korledelse i Sverige, og i orkesterdirektion i Tjekkiet. Han stiftede kammerkoret Coro Misto, i Aalborg i 1991, og siden marts 2011 er han tillige dirigent for Midtjysk Kammerkor, som han også var med til at stifte. Han har blandt andet også stået i spidsen for flere orkestre, heriblandt Aalborg symfoniorkester, Det Jyske Ensemble, Prinsens Musikkorps og mange flere. I 2005 vandt Søren Birch Holmboe Prisen ved musikfestivalen Holmboe i Horsens med kompositionen “Gør dig rede” for lige stemmer og orgel.[1]

Han bruger det meste af sin tid på at komponere kormusik, både for ligestemmigt kor og blandet kor, men han har også komponeret meget musik for forskellige instrumenter, større ensembler, og hele orkestre.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Dirigent Søren Birch på midtjyskkammerkor.dk