Diskussion:Søren Birch

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Søren Birch

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Søren Birch har stået med notabilitetsskabelon siden 2018, hvor Rmir2 satte den på. Han har ifølge artiklen har han dirigeret flere orkestre, men jeg kan ikke gennemskue om det har været for en kortere periode eller som "fast" ansættelse, og han har vundet Holmboe Prisen, hvilket der også står her. Han har en hjemmeside, og ifølge hans biografi er han docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium (bemærk at docent ikke giver automatisk notabilitet). Han har også skrevet et par salmer. Han har også dannet kammerkoret Coro Misto, men selvom koret eventuelt skulle være notabelt, så betyder det jo ikke, at Birch er det.

  •  Formalia @Sign8114: som artikelopretter har du måske en mening. Toxophilus (diskussion) 24. okt 2019, 13:45 (CEST)
  •  Kommentar - da jeg satte skabelonen på, skete det med kommentaren "notabel?". Jeg kan stadig ikke gennemskue, om han er tilstrækkeligt notabel. Rmir2 (diskussion) 24. okt 2019, 15:26 (CEST)
  • Behold Når Rmir2 nu er i tvivl, vil jeg gerne hjælpe med at udviske den tvivl. Uddyber gerne, hvis der kommer tungtvejende argumenter for at slette oplysningerne. --Druidsaki (diskussion) 24. okt 2019, 21:09 (CEST)
  • Spørgsmål - har han vundet nationale eller internationale hæderspriser eller præsteret koncerter, som har givet anledning til national eller international omtale? Rmir2 (diskussion) 28. okt 2019, 17:17 (CET)
  • Slet - Artiklen har ingen kildehenvisninger, der dokumenterer at han er omtalt eller biograferet, hverken i medier eller andre relevante værker. --DenBlaaElg (diskussion) 3. nov 2019, 17:27 (CET)
  • Spørgsmål @Druidsaki: På nuværende tidspunkt er Søren Birchs relevans ikke klargjort. Du skriver du kan udviske den tvivl. Det må du meget gerne gøre, da artiklen pt. står til sletning. Tøndemageren (diskussion) 28. nov 2019, 12:14 (CET)
 Kommentar Jeg må indrømme, at jeg i lyset af diverse (også nylige) sletninger er lidt tilbageholdende med at bidrage, men kan da orientere om, at jeg ud fra internetsøgninger alene (med forbehold for, at virkeligheden ikke altid er indekseret af Google) har ham til én bogudgivelse, 28 nodeudgivelser, herunder mange på Wilhelm Hansen, og 7 cd-udgivelser. Derudover synes jeg, at indholdet af artiklen underbygger hans relevans, og hans koncerter med bl.a. Norddeutsche Sinfonietta, Det svenske Radiokor og Danmarks Radios kor påviser en eller anden international anerkendelse. Men kormusik er selvfølgelig ikke så almindeligt udbredt, som det har været. --Druidsaki (diskussion) 28. nov 2019, 22:49 (CET)
@Druidsaki: Så synes jeg du skal tilføje denne information (med kilder) til artiklen - det kan være det ændrer nogens opfattelse. mvh Tøndemageren (diskussion) 29. nov 2019, 12:49 (CET)
  • Slet - Han er på grænsen, men manglen på kilder gør udslaget for mig. Toxophilus (diskussion) 28. nov 2019, 12:31 (CET)
  • Behold - Langt det meste af informationen er kildebelagt. Lille informativ artikel skrievt i neutralt sprog. Kormusik er ikke mainstream, men vi har også plads til det lidt mere smalle. --Pugilist (diskussion) 16. dec 2019, 14:45 (CET)
  • Neutral hældende mod Slet - Copyvio herfra og herfra. Desuden ingen sekundær- eller tertiærkilder, kun primærkilde (ansat ved midtjysk kammerkor, hvorfra kilder stammer). Tøndemageren 16. dec 2019, 15:14 (CET)
  •  Kommentar - Der er ingen copyvio i artiklen. Den tvivl der måtte være, er fjernet. Grundløst at dømme artiklens kilder ude. --Pugilist (diskussion) 16. dec 2019, 18:48 (CET)
    •  Kommentar - Tak til Pugilist for at fjerne copyvio. Primærkilde er aldrig godt, og hvis en artikel er baseret herpå, og der er tvivl om notabilitet, så peger det som regel mod. Det er generel kildekritik. Hvis der ikke er sekundære og tertiære kilder om et emne, men det kun er baseret på primærkilder, så viser det også at emnet i mange tilfælde ikke er relevant. Fra WP:Verificerbarhed (der er officiel politik):"Wikipedias artikler bør selv være tertiære kilder og bør derfor ikke baseres på primærkilder". Bemærk desuden at de ekstra tilføjede kilder også er primære kilder, da den ene mere eller mindre afskriver fra Søren Birchs egen biografi, mens den anden har udgivet nogle af hans værker. Tøndemageren 16. dec 2019, 20:49 (CET)
  • Behold - Udover sin dirigent- og arrangørvirksomhed har han ifølge Google tilsyneladende komponeret en række forskellige værker; bl.a. har han skrevet melodien til to af salmerne i Salmedatabasen. I mine øjne gør det, at han fortjener at kunne blive omtalt på dawp. --Økonom (diskussion) 17. dec 2019, 20:47 (CET)
Konklusion:
Der er af to brugere argumenteret for slet, men begge angiver, at den er på grænsen. Én er neutral, hældende mod slet. Heroverfor står tre behold. Debatten er døet ud, og det ser ikke ud som om, at der etableres konsensus om sletning. Artiklen beholdes derfor. --Pugilist (diskussion) 11. jan 2020, 20:08 (CET)