S.W.A.T. (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
S.W.A.T.
Links
på IMDbRediger på Wikidata
på scope.dk
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

S.W.A.T. er en amerikansk spændingsfilm fra 2003 med Colin Farrell i hovedrollen og en genindspilning af en gammel TV-serie ved samme navn. Andre skuespillere er LL Cool J, Samuel L Jackson, Michelle Rodriguez og Jeremy Renner.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Jim Street er en god politimand i LAPD. Da hans partner Brian Gamble ved en ulykke skyder et gissel, forlader Gamble politistyrken, og Street bliver degraderet til at arbejde med vedligeholdelse af våbnene til de andre politimænd. Da Sjergant Dan «Hondo» Harrelson bliver hentet ind fra en pensionisttilværelse for at danne et nyt S.W.A.T.-hold, samler han en bande sammen bestående af Street, Chris Sanchez, Deke Kaye, T.J. McCabe og Michael Boxer. Næsten på en gang havner de i problemer, da den koldblodede Alex Montel tager livet af sin onkel for at få kontrollen over familiens narkoliga. Han bliver vinket til siden af politiet på grund af en ødelagt baklygte på bilen han kører (som han stjal fra sin døde onkel), og siden bilen står i onkelens navn, og onkelen er eftersøgt af politiet, bliver han arresteret. Efter at de opdager at han faktisk er en international kriminel, tilbyder han 100 millioner dollar til den som kan få ham ud af fængselet. Helvede bryder løs i fængslet da flere planer om at få ham ud bliver sat til værks samtidig.

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Rolle Lidt om rollefiguren
Samuel L. Jackson Sgt. «Dan 'Hondo' Harrelson» En gammeldags S.W.A.T.-soldat, som bliver hentet ind i tjeneste igen af politichefen for at danne et nyt S.W.A.T.-hold.
Colin Farrell Off. «Jim Street» Tidligere S.W.A.T.-soldat, men degraderet». Rekrutteret av Hondo til S.W.A.T.-holdet han skal danne
Michelle Rodriguez Off. «Chris Sanchez» Hun søger stadig en stilling i S.W.A.T., men bliver bestandigt afvist. Rekrutteret af Hondo til S.W.A.T.-holdet han skal danne
LL Cool J Off. «Deacon 'Deke' Kay» Tidligere på gadepatruljering, men rekrutteret af Hondo til S.W.A.T.-holdet han skal danne
Josh Charles Off. «TJ McCabe» En S.W.A.T.-officer som bliver beordret til Hondos hold. Han har arbejdet med Hondo tidligere.
Brian Van Holt Off. «Michael Boxer» En S.W.A.T.-officer som bliver beordret til Hondos hold. Hans søster gik ud med «Jim Street» en stund. Han har arbejdet med Hondo tidligere.
Larry Pointdexter Capt. «Thomas Fuller» Chefen for S.W.A.T.-afdelingen, og ikke særlig vellidt af de fleste S.W.A.T.-officerer.
Reginald E. Cathey Lt. «Greg Valasquez» En feltkommandant for S.W.A.T.-afdelingen, og en af Hondos gamle venner.
Denis Arndt Sgt. «Howard» Leder for et andet S.W.A.T.-hold
Olivier Martinez «Alex Montel» En internationel kriminel som har en familie som kontrollerer en enorm narkotikaliga
Jeremy Renner Tidligere Off. «Brian Gamble» Streets tidligere partner som stoppede i LAPD efter at han bliver degraderet på grund af at han ved en ulykke skød et gissel.


I biograferne[redigér | redigér wikikode]

I filmens åpningsweekend indtjente den $37 062 535 i USA. Totalt indtjente den $207 725 639 over hele verden.