Jeremy Renner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jeremy Renner (2008)

Jeremy Lee Renner (født den 7. januar 1971 i Modesto, Californien i USA) er en amerikansk Oscar-nomineret skuespiller og musiker. Renner er blandt andet kendt for rollen som Brian Gamble i filmen S.W.A.T., Sergeant Doyle i 28 Weeks Later og William James i The Hurt Locker. Han har også medvirket i afsnit af tv-serier som CSI: Crime Scene Investigation, House og Angel.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Renner bestod fra Fred C. Beyer High School og fortsatte sine studier på Modesto Junior College.[1]

I 2003 var han en af de håbefulde skuespillere i det amerikanske Realityshowet The IT Factor, i hvilket seerne fik mulighed for at se skuespillere i jagten på fremgang.

Jeremy Renner har gjort karriere ved at spille karismatiske anti-helte. Han har også spillet en vampyr fra 1700-tallet, en skydegal alkoholiker og en notorisk seriemorder. Udover at have lavet flere teateroptrædener har han medvirket i flere større independentfilm. For en af disse, The Hurt Locker (instrueret af Kathryn Bigelow) en krigsfilm om Irakkrigen, blev han nomineret i 2010 till en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Andre filmroller i han har fået opmærksomhed for er filmen Dahmer om seriemorderen Jeffrey Dahmer (som han vandt en Independent Spirit Awards for), Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford och 28 Weeks Later.

I 2010, vil Renner optræde i Ben Afflecks The Town og vil være under optagelserne til filmen The Raven, der får premiere til 2011. Renner er også i forhandlinger med Marvel Entertainment omkring potentielt at spille rollen som karakteren Hawkeye i en film baseret på The Avengers.[2]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Staff writers (2010-02-02). "Oscar Nominee Renner: 'It's Awesome. Really Awesome': Modesto actor nominated for best actor in 'The Hurt Locker'". The Modesto Bee. Arkiveret fra originalen 2012-12-11. Hentet 2010-02-25. 
  2. ^ Edward Douglas (30. november 2009). "Exclusive: Jeremy Renner Talks Hawkeye!". Superhero Hype!. Hentet 2010-02-20. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]