SD Itxako

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

SD Itxako (fuldenavn: Sociedad Deportiva Itxako) var en spansk kvindehåndboldklub fra Estella-Lizarra. Klubben blev opløst i 2013, efter mange succesrige år i både nationalt og international håndbold. De nåede at vinde det spanske mesterskab fire gange og nåede finalen ved kvindernes EHF Champions League i 2011.

Klubbens første deltagelse i en europæisk turnering var EHF Cup i 2003/04. De blev besejret i ottendedelsfinalen af ungarske Győri Audi ETO KC. I 2008 blev de nummer to i den spanske liga, efter Elda Prestigio. Også i denne sæson nåede holdet, denne gang finalen i EHF Cup, men tabte til russiske Dinamo Volgograd. I 2009 sikrede man klubbens første titel, da man vandt den spanske liga. Succesen blev fordoblet, da de vandt EHF Cup mod tyske HC Leipzig i finalen.

Klubben kunne ikke stille hold i sæsonen 2013-14, da de oplevede alvorlige økonomiske problemer i 2011, efter at have mistet hovedsponsoren Asfi. Den 17. oktober 2013 blev klubben opløst, ved en retssag.

Resultater[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere kendte spillere[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

HåndboldSpire
Denne biografi om en håndboldklubber er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi