SPECTRE (James Bond)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Spectre.

SPECTRE (også stavet som S.P.E.C.T.R.E.) er en fiktiv kriminel organisation som kan findes i Ian Flemings bøger om den britiske agent James Bond.

Navnet er en forkortelse af SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extorsion ('Specialgruppen for kontraspionage, terrorisme, hævn og afpresning').

S.P.E.C.T.R.E. ledes af den karismatiske superskurk Ernst Stavro Blofeld. Organisationen er bygget op i celler og Emilio Largo var efter sigende næstkommanderende. Hver celle består af tre til seks personer rekrutteret fra forskellige forbryder- og hemmelige organisationer såsom Gestapo, Unione Corse, SMERSH og Mafiaen) . I bogen Thunderball er hovedkvarteret placeret i Paris. I On Her Majesty's Secret Service holder organisationen til på bjerget Piz Gloria i Schweiz.

Organisationen introduceres for første gang i bogen Thunderball fra 1961. I filmene om James Bond er organisationen allerede med i den første film Dr. No (1962). Organisationen optræder i adskillige Bond-film og forsvinder aldrig helt før i For Your Eyes Only da Bond skaffer sig af med Blofeld ved at tippe ham ned i en stor fabriksskorsten.

Den 4. december 2014 blev det bekræftet at den 24. film om James Bond (fra EON Productions) ville få titlen Spectre. Filmen havde premiere i 2015.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]