SSLUG

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skåne Sjælland Linux User Group forkortet SSLUG er en forening af brugere af styresystemet Linux- en såkaldt Linux-brugergruppe, der primært er for brugere fra Sjælland og Skåne.

SSLUG har i dag over 3000 medlemmer i henhold til deres hjemmeside og er aktiv inden for it-politik, hvor der især kæmpes imod softwarepatenter i Danmark og EU.

På trods af at foreningen er svensk, så er langt den største del af medlemmerne danske, hvilket blandt andet har medført et krav i vedtægterne om, at mindst et bestyrelsesmedlem skal være svensk.

Aktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

SSLUG står blandt andet bag:

SSLUG er de senere år blevet en skygge af sig selv. Siden omkring 2011-2012 har aktiviteterne alene været de ugentlige møder i København og Roskilde.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

SSLUG blev stiftet den 27. maj 1996 på foranledning af Martin Svensson og Martin Wahlén, som afholder det første møde på Kajplats 305 i Malmø.

Under den danske storkonflikt i maj 1998 var SSLUG medarrangør af den første Linux-konference i Danmark med navnet Linux98, hvor der kom 500 deltagere.

I slutningen af 1998 og starten af 1999 går udviklingen stærkt og på under et år går foreningen fra 200 medlemmer til 6000 medlemmer og bliver en af verdens største Linux-brugergrupper.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]