Saint-Martin-de-Lansuscle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Saint-Martin-de-Lansuscle
Overblik
Land Frankrig Frankrig
Postnr. 48110 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 193 (2021) Rediger på Wikidata
 - Areal 18,1 km²
 - Befolknings­tæthed 10,7 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 376 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Saint-Martin-de-Lansuscle (fransk udtale: ​[sɛ̃ maʁtɛ̃ də lɑ̃syskl]; occitansk: Sent Martin de Lansuscla) er en kommune i departementet Lozère i det sydlige Frankrig.[1]

Natur og geografi[redigér | rediger kildetekst]

Områdete har et middelhavsklima, og afvandes af floden Gardon (eller Gard) og forskellige andre små floder. Det liggere i bjergkæden Cévennerne har byen en bemærkelsesværdig naturarv: tre Natura 2000-områder ("Tarn-, Tarnon- og Mimente-dalene", "Gardon de Mialet-dalen" og "Cévennerne") og tre naturområder der er økologiske, fauna- og flora interesseområder.

Saint-Martin-de-Lansuscle er en landkommune med 193 indbyggere i 2020, efter at have oplevet en højeste befolkning på 718 indbyggere i 1821. Dens indbyggere kaldes Lansusclais eller Lansusclaises.

Dens territorium, som delvist er integreret i kernezonen i nationalpark Cévennes, men for størstedelens vedkommende i dens perifere zone; Den er også beliggende i hjertet af de historiske Cévennes: alle de mest karakteristiske Cévennes-elementer kan findes der. Således er Saint-Martin-de-Lansuscle et område med protestantisk kultur, hvor Kamisardernes oprør fandt sted, hvor en af ​​Gardoner-flodarmene flyder, hvor der blev dyrket kastanjetræer og der voksede silkeorme og Pélardons og vildsvin stadig produceres, og hvis huse har Lauzes tage og skifervægge.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]