Sankt Petersburg (spil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sankt Petersburg
Engelsk titel=Saint Petersburg
Designer Michael Bruinsma,
Jay Tummelson og
Bernd Brunnhofer
Illustrator Doris Matthäus
Udgiver Rio Grande Games
Hans im Glück
999 Games
Udgivelsesår 2004
Antal spillere 2-4 (5 med udvidelse)
Aldergruppe 10+
Opsætningstid 5 min.
Spilletid 45-60 min.
Tilfældighed Lav (korttrækning)
Vigtige færdigheder Taktik, Økonomi, Beregning


Sankt Petersburg (tysk titel) eller Saint Petersburg (engelsk titel) er et designerspil, hvor brættet mest tjener til at holde styr på et kortspil. Det akkrediteres Michael Tummelhofer, hvilket er et pseudonym for Michael Bruinsma, Jay Tummelson og Bernd Brunnhofer. Bernd Brunnhofer, der er medstifter af det tyske spilforlag Hans im Glück, udgav spillet på sit eget forlag i 2004. Rio Grande Games udgiver spillet på engelsk.

Temaet for spillet er Peter den Stores tid som kejser i Rusland, hvor han i 1703 grundlagde Sankt Petersborg (deraf spilnavnet), som han senere gjorde til hovedstad og havde ambitioner om skulle blive en europæisk storby, hvorfor han hentede intelektuelle, kunstnere, håndværkere mv. i Vesteuropa.

Spillet går ud på at bygge bygninger og lokke adelen til byen og dermed vinde prestige og sejrspoint. For at det skal kunne lade sig gøre, må man have gang i rubelstrømmen, og dertil kræves der handlende mv.

Udvidelser[redigér | rediger kildetekst]

  • Sankt Petersburg – Das Bankett (2005). Udkom som indstik til det tyske spilmagasin Spielbox i et nu udsolgt nummer. Tilføjer 12 nye kort til spillet samt ekstra regler[1].
  • Saint Petersburg Expansion (2007). Udgivet af Rio Grande Games. Indeholder både Das Bankett-udvidelsen samt en udvidelsespakke, der gør det muligt at spille fem personer.

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.spielbox.de/print/pdf/erw_sanktp_en.pdf (Webside ikke længere tilgængelig) Ekstra regler til Sankt Petersburg – Das Bankett på engelsk
SpilSpire
Denne artikel om spil eller lege er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.