Santa Catarina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Delstat Santa Catarina
Santa Catarina delstats flag Santa Catarina delstats våbenskjold
Flag Våben
Beliggenhed af Santa Catarina delstat
Beliggenhed i Brasilien
Region Sul
Hovedstad Florianópolis
Antal kommuner 293
Areal
   
95.346,2 km²
Befolkning
   
5.866.568 indb. (2005)
HDI 0,840 (2005)
Guvernør Luiz Henrique (PMDB)
Hjemmeside: www.sc.gov.br

Santa Catarina (SC) er en brailiansk delstat, placeret i den sydligste del af landet i regionen Sul ud til Atlanterhavet. Hovedstaden hedder Florianópolis, ligger på øen Santa Catarina, og delstaten grænser op til Paraná, Rio Grande do Sul og nabolandet Argentina.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Delstaten grænser op mod Atlanterhavet med øer mod øst. Nabodelstater er Rio Grande do Sul mod syd og Paraná mod nord, og i vest grænser delstaten op mod Argentina. De centrale områder er især bevokset med skovfyr, mens landområdet i sydvest består af pampa.

Santa Catarina anses for at være den delstat i Brasilien, der har den klareste luft. Dette skyldes højsletterne i indlandet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

De første bosættere i delstaten kom med spanierne, som bosatte sig på øen Santa Catarina i 1542. Portugiserne fik herredømme over området i 1675, og distriktet Santa Catarina blev etableret i 1738. Europæiske immigranter, især fra Tyskland, begyndte at flytte ind i området i begyndelsen af det 19. århundrede. I dag er delstaten et center for tysk kultur i Brasilien. Senere kom der også immigranter fra Italien, Polen, Rusland og andre dele af Europa. Dette førte til en fremvækst af små, familieejede gårde i det indre af delstaten.

Økonomi[redigér | rediger kildetekst]

Santa Catarina er blandt de delstater i Brasilien, der har den højeste levestandard og er et vigtigt område for landbrug og industri.

Kommuner[redigér | rediger kildetekst]

Araranguá, Blumenau, Chapecó, Criciúma, Florianópolis, Fraiburgo, Imbituba, Itajaí, Joinville, Laguna, São José, Palhoça

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Brasiliansk geografiSpire
Denne artikel om Brasiliens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 27°18′S 50°30′V / 27.3°S 50.5°V / -27.3; -50.5