Sarah Churchill, hertuginde af Marlborough

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Sarah Churchill, hertuginde af Marlborough (5. juni 166018. oktober 1744) var overhofmesterinde ved dronning Anne af Englands hof. Hun en nær veninde af dronningen, og hun anses for at have været en af de indflydelsesrige kvinder i britisk historie.

Lavadelig slægt[redigér | redigér wikikode]

Sarah Churchill (født Jennings) var datter af Frances Thornhurst og Richard Jennings. Hun tilhørte en forgældet lavadelig familie. Både hendes far og hendes farfar havde været medlemmer af Underhuset. Farfaderen Sir John Jennings (død i august 1642) var ridder og sheriff for Hertfordshire.

Hertuginde af Marlborough[redigér | redigér wikikode]

I 1677 giftede Sarah Jennings sig med oberst John Churchill, der også var forgældet og lavadelig. John Churchill blev hertug af Marlborough i 1702. John Churchill var én af Englands bedste generaler, og han blev en engelsk nationalhelt. Han opnåede høje militære og politiske poster.

Whig[redigér | redigér wikikode]

Sarah Churchills far og farfar tog parlamentets parti i stridighederne med kongemagten. Selv støttede hun altid Whig-partiet.

Blenheim Palace[redigér | redigér wikikode]

Hun brugte en del tid på at opføre Blenheim Palace, der blev verdensarv i 1987.