Schultz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Schultz
Virksomhedsinformation
Selskabsform Fondsejet IT-virksomhed
Branche IT
Grundlagt 1661
Hovedsæde Valby, Danmark
Nøglepersoner Simon Svarrer (Adm. direktør siden 2015)
Eksterne henvisninger
www.schultz.dk
CVR-nummer 89634814Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/89634814Rediger på Wikidata

Virksomheden Schultz er en IT-virksomhed, der leverer digitale løsninger til det offentlige. Virksomheden er mere end 350 år gammel, og blev i 1661 etableret som trykkeri. I 1731 fik virksomheden privilegiet på trykning af alle officielle love og i 1795 blev virksomheden overtaget af Hofbogtrykker Johan Frederik Schultz, hvis navn siden har været knyttet til virksomheden.

Blandt de udgivelser trykkeriet og forlaget Schultz blev kendt for er Salmonsens konversationsleksikon samt trykningen af Rigsdagstidende og Lovtidende. Lovprodukter har således været virksomhedens basisydelse gennem alle årene, fra de trykte bøger via den allerførste elektroniske udgave af kommenterede love i 1990 til de nuværende lovportaler, der stadig i dag er en væsentlig del af virksomhedens samlede palette af IT-løsninger.

Schultz Fonden[redigér | redigér wikikode]

Den administrerende direktør fra 1967 til 1977, Ole Trock-Jansen blev i 1977 eneaktionær i Schultz og valgte i 1988 at skænke mere end 95 % af aktierne i Schultz til en nyoprettet fond: J. H. Schultz-Fonden for at sikre virksomheden i fremtiden kan forblive på danske hænder. Schultz Fonden ejer alle selskaber i Schultz Koncernen.

Schultz Holding[redigér | redigér wikikode]

Schultz Holding blev etableret i 1986 og har siden omfattet aktiviteter i forskellige Schultz-selskaber bl.a. IT-huset Schultz Information, Schultz Forlag (Solgt 2007 til Gyldendal), Schultz Grafisk trykkeri (Solgt 2009 til Rosendahls Bogtrykkeri) samt Tarius lovportaler med speciale i lovgivningsmæssige efterretninger for humanmedicinske lægemidler (Solgt 2010 til Ocean Ventures).

Schultz[redigér | redigér wikikode]

Schultz er i dag det aktive selskab i Schultz Koncernen. Selskabet udvikler IT- og vidensløsninger til danske kommuner, statslige institutioner samt private organisationer med fokus på fagsystemer til sagsbehandling og vidensportaler med konsolideret lovinformation, der understøtter beslutnings- og arbejdsprocesser. Selskabet omsatte i 2012 for 100 mio. DKK. Schultz er udvalgt leverandør på SKI-rammeaftaler.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.