Scotland Yard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Scotland Yard (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Scotland Yard)
New Scotland Yard i London

Scotland Yard (NSY) kendt som Met er hovedkvarteret for det engelske Metropolitan Police Service – den politistyrke, som er ansvarlig for opretholdelse af lov og orden i Storlondon med undtagelse[1] af City of London, samt hjemsted for Londons politi.

Udtrykket Scotland Yard eller New Scotland Yard, the Yard, bruges som metonym for Metropolitan Police. Navnet opstod, fordi deres hovedkvarter førhen havde deres bagdør til gaden Great Scotland Yard, som folk endte med at bruge mest.

Den nuværende Scotland Yard-bygning i London-bydelen Westminster er opkaldt efter det tidligere hovedkvarter, der nu bruges af parlamentet.

Administration og kommunikation[redigér | redigér wikikode]

Administrationsafdelingen for Yarden er placeret i Empress State Building i Hammersmith and Fulham, mens kommunikationsafdelingen ligger i Central Communications Command i Hendon, Bow og Lambeth.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 51°29′55″N 0°07′59″V / 51.4986°N 0.1331°V / 51.4986; -0.1331