Secretary of State for the Northern Department

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Secretary of State for the Northern Department (dansk: minister for det nordlige departement) var en engelsk (senere britisk) ministerpost, der blev oprettet i 1660 og nedlagt i 1782.

Både indenrigs- og udenrigsminister[redigér | redigér wikikode]

Den nordlige minister var både indenrigs- og udenrigsminister.

Den nordlige minister var indenrigsminister for det nordlige England. I 1746 blev han også indenrigsminister for Skotland.

Som udenrigsminister havde den nordlige minister ansvaret for forbindelserne til de nordlige lande (de protestantiske lande).

Det sydlige departement[redigér | redigér wikikode]

Sideløbende med det nordlige ministerium var der også et sydligt ministerium (Secretary of State for the Southern Department).

Som indenrigsminister var den sydlige minister ansvarlig for den sydlige del af de britiske øer (det sydlige England samt Wales og Irland).

Som udenrigsminister havde han ansvaret for forbindelserne til de sydlige lande (de katolske og muslimske lande).

Oprindeligt var den sydlige minister også minister for kolonierne i Nordamerika. I 1768 blev de amerikanske kolonier overflyttede til et nyoprettet koloniministerium.

Nedlæggelse[redigér | redigér wikikode]

I 1782 blev de sydlige og nordlige ministerier nedlagte. Opgaverne blev delt mellem det nye udenrigsministerium og det nye indenrigsministerium.

StorbritannienSpire
Denne artikel om britisk politik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker