Seden Skydebane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Seden Skydebane ligger nordøst for det nuværende Seden, i det der kaldes det gamle Seden. Den blev anlagt ud til Odense Fjord for at undgå ulykker mod de lokale befolkninger.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I perioden 1940-1945 var Danmark besat af tyske styrker. Under Besættelsen brugte Tyskerne tit skydebanen til forskellige øvelser og træningssessioner. De lokale i Seden fortalte mange historier om skydebanen. Udover fortællingerne omkring tyskernes øvelser, var der rygter om at tyskerne havde et stort våbenlager ved skydebanen. Mod slutningen af 2. verdenskrig blev der fundet ligene af 14 mænd i området omkring skydebanen. De blev likvideret på grund af deres medvirke- og tilknytning til Den danske modstandsbevægelse. I 1956 blev der afholdt dansk og nordisk mesterskab i skydning på Seden skydebane.

Seden Skydebane i dag[redigér | redigér wikikode]

I dag ejer Forsvaret Seden Skydebane. De bruger den til forskellige skydningsøvelser, 4-5 gange om måneden. Mens Forsvaret laver sine øvelser på skydebanen, må man ikke betræde området, før de er færdige. Inden man går ind på området, er der en advarselslampe. Når den lyser rødt er Forsvaret i gang med sine øvelser, når den lyser grønt må man betræde området. Når Forsvaret ikke bruger skydebanen er området offentligt.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°26′10″N 10°26′10″Ø / 55.43611°N 10.43611°Ø / 55.43611; 10.43611