Serge Mol

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Serge Mol er den første ikke-japaner, som har modtaget autorisationen menkyo kaiden i Enshin Ryū iaijutsu. Mol har trænet jūjutsu i mere end 30 år. Desuden har han studeret forskellige discipliner inden for shin-budo fx den moderne kendo, iaido og jodo. For at fordybe sig i den japanske kultur har Mol boet i Japan i adskillige år, hvor han var disciple af de japanske stormestre Tanaka Fumon og Nakashima Atsumi.

Mol er indehaver af en betydningsfuld samling af Tokugawa periodens (1603-1868) autentiske manuskrifter fra diverse jūjutsu-skoler. Desuden har Mol en stor samling af japanske våben og rustninger fra denne tidsperiode.

I dag lever Mol i Belgien, hvor han er forfatter og underviser i kampkunst fra tidsperioden før Japans moderne tidsalder (1868). Mol foretager stadigvæk rejser til Japan med henblik på forskning i den gamle japanske kampkultur.[1]

Publikationer[redigér | rediger kildetekst]

  • Classical Fighting Arts of Japan: A Complete Guide to Koryu Jujutsu. 2001.
  • Classical Weaponry of Japan: Special Weapons and Tactics of the Martial Arts. 2003.
  • Classical Swordsmanship of Japan: A Comprehensive Guide to Kenjutsu and Iaijutsu. 2010.

Reference[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Serge Mol (2001). Classical Fighting Arts of Japan. Tokyo. ISBN 4-7700-2619-6.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.