Spring til indhold

Shonen Sunday

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Weekly Shōnen Sunday
RedaktørMasato Hayashi
KategoriShōnen manga
HyppighedUgentlig
Oplag866.667 [1]
Første udgave17. marts 1959
SelskabShogakukan
LandJapan Japan
SprogJapansk
HjemmesideWebSunday.net

Weekly Shōnen Sunday (週刊少年サンデー Shūkan Shōnen Sandē) er et ugentligt shōnen mangablad udgivet af Shogakukan forlaget, som koster 240 Yen. En dansk oversættelse af bladets titel ville være den “Ugentlige Drengesøndag”. Nye kapitler af Shogakukans igangværende manga-serier, samt korthistorier til unge drenge mellem 10 til 14 år udgives i Shōnen Sunday. Blandt de internationalt berømte mangaka’er hvis historier er blevet trykt i Shōnen Sunday, kan man nævne Rumiko Takahashi, Gosho Aoyama, Mitsuru Adachi og Osamu Tezuka. Rumiko Takahashis tre berømteste manga’er, Urusei Yatsura, Ranma ½ og Inuyasha er alle blevet trykt i Shōnen Sunday. Nye kapitler af Mesterdetektiven Conan udgives også i Shōnen Sunday.

Bladet blev grundlagt den 15 marts 1959. I 2005 blev der ugentligt trykt et oplag på ca. 1.070.000 kopier af Shōnen Sunday. Lignende blade der henvender sig til samme målgruppe som Shōnen Magazine og Shōnen Jump havde et større oplag i samme periode.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "社団法人 日本雑誌協会 - JMPAマガジンデータ - 少年向けコミック誌". JMPA. 2008. Hentet 21. december 2008.


Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.