Sine Bundgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sine Bundgaard
Født 15. januar 1970Rediger på Wikidata
AarhusRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Operasanger, musikerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sine Bundgaard (født 15. januar 1970 i Aarhus) er en dansk sopran med en international karriere.

Sine Bundgaard er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1998 og Operaakademiet i 2001 og debuterede i 2003 på Det Kongelige Teater i rollen som Gilda i Verdi's Rigoletto.

Fra 2001-2009 var hun freelancer og sang på bl.a Nationaloperaen i Paris, Bayerische Staatsoper, Drottningholms Slottsteater, Innsbruck festival der alten Musik, Vlaamse Oper, Opera Comique i Paris, Opera de Marseille, Opera de Nancy, Opera de Lausanne, Det kongelige teater og Den jyske opera, særligt som Zerbinetta i Strauss' Ariadne fra Naxos, Konstanze i Mozarts Bortførelsen fra seraillet og Amélite i Rameau's Zoroastre.

I 2009 blev hun ansat som operasolist ved Det Kongelige Teater, hvor hun bl.a har sunget partierne Michaëla i Carmen, Pamina i Tryllefløjten, Tiltelrollen i Berg's Lulu, Juliette i Gounod's Romeo og Julie, Nedda i Leoncavallos Pagliacci, Donna Elvira i Mozart's Don Giovanni, Nanetta i Falstaff, Manon Lescaut i Henzes Boulevard Solitude, Grevinden i Figaros bryllup, Jenny i Mahagonny, Silvia i The exterminating angel, Desdemona i Otello, Liu i Turandot, Fru Ingeborg i Drot og marsk, Despina i Cosi fan tutte og Elettra i Idomeneo.

Sideløbende med Det kongelige teater har hun fortsat sin internationale karriere, særligt med Mozartpartier og i barokoperaer med engagementer på Oper Zürich som Donna Elvira i Don Giovanni, Händel festival i Karslruhe som Costanza i Riccardo Primo og titelrollen i Theodora, Edinburgh festival som Angelica i Haydns Orlando Furioso, Holland festival som Soprano2 i Wolfgang Rihms Dionysos, Moscow Händel festival som titelrollen i Theodora og Copenhagen Opera festival som Cleonilla i Vivaldis Ottone in Villa med Concerto Copenhagen.

Som koncertsanger er hun særligt efterspurgt som solist i Brahms requiem som hun bl.a har sunget med dirigenten Philippe Herreweghe.

I 2004 blev hun valgt som Årets DR-Kunstner. I 2005 modtog hun Aksel Schiøtz-prisen, i 2006 Elisabeth Dons' Mindelegat, i 2011 var hun Reumert-nomineret som årets sanger for præstationer i Lulu og Romeo og Julie, og i 2013 blev hun Ridder af Dannebrog.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Sinebundgaard.dk

Det kongelige teater kglteater.dk

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]