Sjømannskirken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Den norske sømandskirke i København, Kong Haakons kirke
Den norske sømandskirke i London

Sjømannskirken – norsk kirke i utlandet (norsk) er en frivillig organisation tilknyttet den norske kirke. Organisationen har til formål at være en kirke, kulturelt og sosicalt mødested for alle nordmænd i udlandet.

Organisationen blev oprettet i Bergen 31 August 1864 under navnet "Foreningen til Evangeliets Forkyndelse for Skandinaviske Sømænd i fremmede Havne", senere kendt som den norske "Sjømannsmisjonen".

Udover generelle tilbedelse og gudstjenester, har organisationen fokuseret på besøg på skibe, hus besøg og syge besøg. I 1970'erne, at udvidet sømandsmission på opfordring af biskopperne i den norske kirke, målgruppen til at omfatte alle nordmænd, der opholder sig i udlandet. Sjømandskirkerne er fra tidligere tide kendt for sine gode vafler. Ti år senere blev den fulgt op af kirkens styrende organer, og i 1994 af Stortinget. I 1990 udvidet organisationens navn til også at omfatte "Norsk kirke i utlandet."

I 1999 begyndte sømandsmissionen at engagere sig i kirken på internettet, [1], med egen præst.

I 2003 organisationsstruktur ændret navn fra Den norske Sjømannsmisjon / Norsk kirke i utlandet til Sjømannskirken – norsk kirke i utlandet.

I Danmark dirver organisationen Sjømannskirken i KøbenhavnKong Haakons kirke, og driver sømandskirker i til sammen 32 destinationer i mange lande, driver også ambulerende tjeneste, og tilsvarer Danske Sømands- og Udlandskirker.

Eksterne henvisninger og kilder[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]