Skabelondiskussion:Infoboks museum

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fra P969 til P6375[rediger kildetekst]

@Dipsacus fullonum: Egenskab P696 er blevet slettet og erstattet af adresse (P6375) og denne infoboks er en af 2 skabeloner, som bruger denne gamle egenskab. Den anden er {{Infoboks teater}}, som er blevet rettet. Den blev fundet af Kategori:Sider med uløste egenskaber. Men denne her skabelon bruger {{Wikidata-emne}}, som ikke giver en besked om at der er problemer. Jeg kunne godt rettet det nu og her. Men jeg vil benytte lejligheden til at stoppe op og søge for tjekke op, da det ligner ikke det store problem nu og her. så vi kan få en metode, som kan fange en egenskab, som er slettet. Jeg har haft et problem med at finde et testeksempel. men Alte Pinakothek har egenskab adresse (P6375). --Steen Th (diskussion) 5. jan 2021, 16:35 (CET)

@Steenth: Modul:Brug Wikidata bruger lua-funktionen mw.wikibase.getBestStatements som giver et tomt resultat men ingen fejlmelding hvis den brugte egenskab ikke findes. Et tomt resultat kunne følges op med et kald af funktionen mw.wikibase.entityExists for at tjekke om egenskaben findes. Vil det være værd at bruge resurser på det? Skal kategorien Kategori:Sider med uløste egenskaber genbruges her, eller er det bedre med en ny kategori som kun bruges af Modul:Brug Wikidata? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. jan 2021, 17:50 (CET)
Jeg vil foretrække en selvstændig kategori til sporing, da håndtering af det, er forskellig. Ellers have jeg håbet at system-kaldet selv have givet besked om det. For jeg kan godt se det koster tid, hvis den bag efter skal tjekke om egenskaben findes. Men der kan også være andre skjulte fejl, som ikke bliver fanget pga. manglede mulighed for fejlhåndtering... --Steen Th (diskussion) 6. jan 2021, 08:20 (CET)
@Steenth: Jeg har lavet et forslag til ændring i Modul:Brug Wikidata/sandkasse. Efter nærmere overvejelse mener jeg at det være uheldigt at bruge en sporingskategori, da det vil ændre returnering af en tom streng til en ikke-tom streng, hvilket muligvis vil ændre nogle kaldende skabeloners virkemåde. I stedet vil brug af en egenskab som ikke findes, udløse en skriptfejl og derved placere artiklen i Kategori:Sider med skriptfejl. Udseendet kan testes i skabelonsandkassen. Sandkasse-præfikset "Bruger:Dipsacus fullonum/sandkasse" vil (bl.a.) bruge Modul:Brug Wikidata/sandkasse og f.eks. Det Kgl. Museum for Nordiske Oldsager vil give fejlmelding. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan 2021, 00:59 (CET)
Det vil nok være mest passende at fortsætte diskussionen i Moduldiskussion:Brug Wikidata#Fejlmelding hvis Wikidata-egenskab ikke findes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan 2021, 02:05 (CET)