Skabelondiskussion:Slag

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vejledning[rediger kildetekst]

Slag
Sted {{{sted}}}

Til højre vises de forskellige parametres navn og placering.

Overskriften blive automatisk udfyldt med artiklens navn.

Linjen med Billede bliver udeladt, hvis parametren ikke er med.

Det anbefales at lade part 1 være den angribende (initierende) part.

Alle parametre kan forsynes med link i kaldet.

Stil-diskussion[rediger kildetekst]

Hej Poul G., Jeg kan se du under skabeloner har lagt en infoboks, Slag, ind.

Tre spørgsmål ?

  1. Du har valgt farven grå medens enwiki bruger farven #B0C4DE, (lightsteelblue) denne farve er også anvendt i stilmanualen under punkt 14.3, større tabeller. Se eksemplet Slaget om Guadalcanal. Mener du vi skal ændre til de af dig valgte grå farve ???
  2. Du har valgt bredden 330px, vil det ikke være mere hensigtsmæssigt med 300px, som er målet på flere af vore andre skabeloner med informationsmæssigt indhold???
  3. Burde der ikke være plads til et billede ???

Jeg mener at vi skal holde os til udformningen som i enwiki. --Ultraman 24. nov 2005 kl. 01:51 (CET)

Tre svar:
  1. Farve har jeg ingen følelser overfor - jeg kopierede blot en eksisterende (kunne godt huske at have set noget med standard, men ikke huske hvor).
  2. Bredde valgte jeg lidt bredere end de andre efter at ha' haft problemer med det preussiske kompagnis navn i Kampen ved Lundby - hvis forspalten skal være med fed som i de andre bokse, kan restbredden blive et endnu større problem. Her kan den engelske model benyttes, men så koster det højde jf. nedenfor.
  3. Billede må for min skyld meget gerne komme med, men jeg ser også meget gerne mulighed for ikke at angive noget billede.
Slaget om Guadalcanal er nydelig, men (a) er ikke værnsneutral (kun landslag) og (b) har de to parter under hinanden - jeg foretrækker dem side om side a'la en:Battle of Guadalcanal.
Generelt vil jeg også gerne ha' at boksene ikke rækker alt for langt ned i artiklen; der må gerne være plads til andre bokse eller illustrationer i højre side. Omkring forhåndslinkning, se min diskussionsside Brugerdiskussion:Poul G. Men alt i alt er det væsentligste her og nu vel at parametrene er de rigtige ...
-- /Poul G 24. nov 2005 kl. 07:55 (CET)
PS: Repræsenterer antallet af spørgsmålstegn graden af tvivl?
Kommentarer:
  1. Farve: Jeg mener at valget af farve har betydning for at skabe ensartethed. Vi risikerer pludselig at have flere farver om samme emne. Det er nok uvæsentlig om vi vælger den ene eller anden farve, men de skal være ens. Personligt synes jeg enwiki har et godt greb i forbindelse med dette.
  2. Bredde: Det er i orden at forspalten ikke behøver at være med fed, men bredden mener jeg man bør se på.
  3. Billede: Et billede fortæller meget uden brug af ord. Man kan gøre plads til det i skabelonen og anvende det hvis det menes nødvendigt. a. Værnsneutral, vi kan eksempelvis vælge samme farve til alle krigslag, dette i forbindelse med både luft-, land- og søslag. b. Ja den engelske er et godt forbillede, og har den rent faktisk på tegnebordet, men har ikke færdiggjort den endnu, men nu er du godt igang. Startede selv artiklen om Guadalcanal og oprettede skemaet ad hoc, da jeg var/er ret ny i faget.
  4. PS: Spørgsmålstegnene udtrykker ikke tvivl, skal kun bekræfte at det drejer sig om et spørgsmål.
Hermed rettet til at standardfarve og -bredde benyttes. Billede-parameter tilføjet - vil kunne udelades.
-- /Poul G 24. nov 2005 kl. 12:20 (CET)

Skabelonen ser god og rigtig ud. Personligt kan jeg lide udformningen. Har lagt skabelonen ind som eksempel i stilmanualen. Fik vist ikke signeret sidste bidrag Kommentarer: --Ultraman 24. nov 2005 kl. 17:13 (CET)

Brug af forhåndslinking[rediger kildetekst]

Hej Poul G.

Jeg så du har lavet {{hvis}} og {{vis1}}. De bærer dog stor lighed med {{if defined call1}} og {{show1}}, som jeg har lavet for noget tid siden (og de er derfor ikke opdaterede til at bruge standardværdier, men de bruges også kun sjældent). Dog vil jeg kragtigt rekommandere, at du istedet bruger standardværdier for parametre frem for den slags skabeloner, der ikke officielt er understøttede af MediaWiki-softwaren – hvor dette kan bruges selvfølgelig.

--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 23. nov 2005 kl. 22:45 (CET)

I Skabelon:Slag oplevede jeg med en blank standardværdi at de dobbelte klammer var synlige (det er ikke alle slag, som afgøres på én dag). Slagnavn-parametren kunne jeg nok ha' undværet ... jeg vil sagens kunne leve med de engelske navne (men alt andet er vist oversat?) -- /Poul G 23. nov 2005 kl. 22:56 (CET)
Lige præcis overskriften kunne være undgået. Med hensyn til dato (samt år og konflikt), så synes jeg at det giver den største frihed, hvis man altid tillader brugeren selv at angive, hvad der skal være links til hvad. Måske et slag varer 1 minut. Måske et slag varer halvandet år. Det er måske ekstremer, men de er i hvert fald ikke mulige i den nuværende struktur. Måske navnet på konflikten er meget langt og inkluderer ting, som man ikke vil have vist – så kan det være rart selv at kunne angive både link og linktekst. Det er lidt besværligere at bruge skabelonen (dog ikke meget), men giver meget større frihed og flere anvendelsesmuligheder. Det vil også være meget få brugere, der ikke kan lave almindelige links, som vil bruge en sådan skabelon. Det er i hvert fald min mening :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 23. nov 2005 kl. 23:08 (CET)
Anvendelse af hvis nu ej længere aktuel. -- /Poul G 24. nov 2005 kl. 12:59 (CET)